Antena Meniu Search
x

DRAMĂ în fotbalul românesc! A murit fostul fotbalist Daniel Prodan: "De patru ori a fost resuscitat de medicii de la ambulanţă"

Fostul fotbalist Daniel Prodan a decedat, miercuri seară, la vârsta de 44 de ani, în urma unui infarct. Jurnalistul Dorin Chioţea a precizat pe pagina lui de Facebook că Prodan a decedat în locuinţa din Voluntari, după ce medicii au încercat să-l resusciteze timp de trei ore.

Vezi și

Fostul fotbalist Daniel Prodan a decedat, miercuri seară, la vârsta de 44 de ani, în urma unui infarct. Jurnalistul Dorin Chioţea a precizat pe pagina lui de Facebook că Prodan a decedat în locuinţa din Voluntari, după ce medicii au încercat să-l resusciteze timp de trei ore.

"Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaş tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soţiei sale, Licinia, care la 19.57 a anunţat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că <În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit şi al doilea. Ambele maşini au dotari de ultimă generaţie şi medici urgentişti experimentaţi, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat>", a scris Chioţea.

El a adăugat că medicii au încercat să-l resusciteze de patru ori pe fostul internaţional: "De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenţie a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată). Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la nişte prieteni de familie".

Jurnalistul a precizat că atacul de cord a survenit la foarte puţin timp după ce soţia sa a venit de la serviciu. "După ce s-au îmbrăţişat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV Didi s-a prăbuşit sub privirile Liciniei şi ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal Bucureşti. Corpul lui fostului internaţional a fost ridicat de medicii legişti pentru autopsie. Poliţia a ajuns, de asemenea, la locuinţa din Pipera/ str Erou Iancu Nicolae a fostului internaţional, unde oamenii s-au adunat la poartă pentru a depune flori şi a aprinde lumânări", a menţionat Chioţea.

Născut la Satu Mare, la 23 martie 1972, Prodan a început fotbalul la echipa din localitate Olimpia. Din 1992 şi până în 1996, el a evoluat la Steaua, înainte de a se transfera la Atletico Madrid, unde a jucat până în 1998, când a trecut la Glasgow Rangers. A mai jucat la Rocar, Messina şi FC Naţional. A câştigat de cinci ori titlul cu Steaua şi o dată Cupa României.

Pentru naţionala României, fundaşul Daniel Prodan a evoluat 54 de partide, marcând un gol.

După retragerea din activitatea de jucător, Prodan a activat ca oficial la mai multe cluburi şi la Federaţia Română de Fotbal. La FRF, el a fost director sportiv al loturilor de juniori. În martie 2014, după o acţiune a naţionalei under 17, între directorul sportiv al loturilor de juniori din cadrul FRF, Daniel Prodan, şi conducerea federaţiei s-a iscat un conflict, în urma căruia fostul fundaş al Stelei a fost demis.

Ultima dată, Prodan a fost director sportiv la clubul Concordia Chiajna, funcţie pe care a părăsit-o în martie 2016.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » DRAMĂ în fotbalul românesc! A murit fostul fotbalist Daniel Prodan: "De patru ori a fost resuscitat de medicii de la ambulanţă"