Antena Meniu Search
x

Video Drumuri "de sticlă" în Moldova: drumarii au dat cu sare după ce mai multe maşini s-au blocat. În weekend, vreme bună cu temperaturi de 20 de grade

Ceaţă şi polei pe multe dintre şoselele ţării în această dimineaţă. Cel mai rău a fost în zona Moldovei, unde a fost emis şi cod galben. Drumarii au ieşit să dea cu sare abia după ce mai multe maşini s-au blocat pe şoseaua patinoar. Meterologii vin cu veşti neaşteptate: în zilele următoare temperaturile vor creşte rapid. În weekend vor fi 20 grade în sudul ţării.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 06.12.2022, 19:38

Vezi și

Drumuri de sticlă în Vaslui la primele ore ale zilei. Maşinile au mai putut urca şi au tras pe dreapta. Şoferii spun că muncitorii de la drumuri au apărut, dar într un târziu. Şi comuna Oşeşti, mersul pe stradă a fost sport extrem. Explicaţia autorităţilor? "Este un fenomen meteo des întâlnit deorece suntem şi pe un deal, după cum vedeţi este zăpadă şi mai multă decât la Vaslui. A fost sărăriţa şi se circulă în prezent în condiţii bune", a declarat Ioan Toderaşcu, primar Oşeşti.

Temperaturile vor creşte neobişnuit de mult în weekend

Locuitorii din comuna Vinderei se tem că ar putea rămâne oricând fără curent în toiul iernii. "În satul Obârşeni avem probleme şi cu reţeaua electrică de medie. Reţeaua de medie este una veche, o reţea pe anumite locuri şi din lemn care din cauza chiciurei şi greutăţii ne poate face probleme", a declarat Ionuţ Ghiur, primarul comunei Vinderei.

Vremea rea a făcut şi victime, pe Drumul European 85. Din cauza şoselei ude, un autoturism a derapat şi a intrat cu viteză într-un TIR. În urma impactului, şoferul maşinii, proprietarului unui complex turistic de lângă Buzău, şi cumnatul acestuia au decedat, iar conducătorul camionului a fost rănit şi transpotart la spital pentru îngrijiri medicale. În mare parte din ţară însă vremea e încă blândă. Iar temperaturile vor creşte neobişnuit de mult în weekend.

Dacă ne uităm în calendar este iarnă de aproape o săptămâna, dacă, însă, ne uităm în jurul nostru, vedem o tomană blândă. Şi va fi şi mai blândă către sfârşitul săptămânii când, cel puţin în zona Braşovului, chair şi la mare altitudine, temperaturile vor urca chair şi 12-13 grade Celsius. "După un weekend care se anunţă nefiresc de cald, cu temperaturi care se vor apropia de 20 de grade Celsius în sudul extrem al ţării, vremea se va schimba brusc. La începutul săptămânii viitoare, aerul polar va coborî peste ţara noastră astfel că temperaturile vor scădea sub pragul de îngheţ", a declarat Simona Căpşună, meteorolog Observator. Tot de săptămâna viitoare, ploile se vor transforma în ninsori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Drumuri "de sticlă" în Moldova: drumarii au dat cu sare după ce mai multe maşini s-au blocat. În weekend, vreme bună cu temperaturi de 20 de grade