Antena Meniu Search
x

Primele drumuri închise din cauza codului portocaliu de ninsori şi viscol. Situaţia actualizată a autostrăzilor şi drumurilor naţionale

Autorităţile informează care sunt drumurile naţionale şi autostrăzile închise din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Autorităţile informează care sunt drumurile naţionale şi autostrăzile închise din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza viscolului, ninsorii şi pentru a permite utilajelor de  deszăpezire să acţioneze pentru curăţarea carosabilului, în Teleorman au fost închise DN51 Zimnicea – Turnu Măgurele şi DN51A Zimnicea – Alexandria.

Nu au fost instituite restricţii de viteză sau de tonaj din cauza vremii nefavorabile.

SITUAŢIA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA

În judeţul Bacău, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechești - Sascut) pe tronsonul cuprins între comuna Urechești (km 0) și satul Conțești (km 5 + 500), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol). Variantă ocolitoare: com. Urechești - DN11A - Adjud - DN2 - com. Sascut.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, Poliţia le recomandă şoferilor să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte în general o conduită preventivă la volan, adaptând în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum.

Din această dimineaţă, 26 februarie, şi până joi va fi ger în toată ţara.

Potrivit ANM, Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării se află sub alertă cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

Tot din această dimineaţă sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării.

De asemenea, din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Primele drumuri închise din cauza codului portocaliu de ninsori şi viscol. Situaţia actualizată a autostrăzilor şi drumurilor naţionale