Antena Meniu Search
x

După ploi şi vijelii, urgia naturii ameninţă din nou România. COD GALBEN de inundaţii în mai multe judeţe din ţară

Hidrologii au emis, vineri, o serie de atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile pe durata următoarelor ore, în mai multe bazine hidrografice din regiunile

Hidrologii au emis, vineri, o serie de atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile pe durata următoarelor ore, în mai multe bazine hidrografice din regiunile Transilvaniei şi Moldovei.

Astfel, conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 20:00, vor fi posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe afluenţii mici ai Trotuşului din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Bacău). Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor Caşin şi Oituz.

De asemenea, până la ora 22:00, vor fi viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval S.H. Sâncraieni - amonte S.H. Podu Olt (judeţele Harghita şi Covasna).

Potrivit hidrologilor, până la miezul nopţii, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Putna - bazin superior şi afluenţii bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea). În acest zone, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al Putnei.

Atenţionările au fost transmise de INHGA către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Siret şi Olt, precum şi Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bacău, Harghita, Covasna şi Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » După ploi şi vijelii, urgia naturii ameninţă din nou România. COD GALBEN de inundaţii în mai multe judeţe din ţară