Antena Meniu Search
x

Video După profesori, şi angajaţii din Sănătate, Poliţie şi CFR se pregătesc de grevă. Cer salarii mai mari şi deblocarea posturilor

Se anunţă o vară furtunoasă pentru Guvern. După sindicaliştii din Educaţie şi angajaţii din Sănătate, CFR şi Ministerul de Interne vor acum lefuri mai mari. Aşa că în Coaliţie s-au împărţit responsabilităţile. Premierul se ocupă de profesori iar liderul PSD de medici şi poliţişti.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 30.05.2023, 19:16

Vezi și

Sindicaliştii din Sănătate îşi doresc venituri mai mari şi deblocarea angajărilor din sistem. La consultările la care au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi liderul PSD Marcel Ciolacu, s-a stabilit că Guvernul va majora salariile personalului auxiliar din Sănătate cu sume între 100 şi 200 de lei. Iar prin memorandum vor fi deblocate 14.000 de posturi din sistemul medical.

Noua lege a salarizării care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024

Mai mult, voucherele de vacanţă pentru sistemul medical vor fi plătite de la bugetul de stat, şi nu din bugetul spitalelor, aşa cum este în prezent. Iar, odată cu noua lege a salarizării care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024, asistenţii medicali vor avea venituri mai mari. Sindicaliştii vor decide mâine dacă vor continua cu greva de avertisment de pe 8 iunie.

Liderii PSD şi PNL vor avea întâlniri în următoarele zile şi cu sindicatele din CFR, care cer majorări salariale de 25%. Pentru a le putea creşte veniturile a fost deja creat cadrul legislativ în Parlament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » După profesori, şi angajaţii din Sănătate, Poliţie şi CFR se pregătesc de grevă. Cer salarii mai mari şi deblocarea posturilor