Antena Meniu Search
x

EFECTUL BREXIT. Un fost ministru de Externe dezvăluie ce categorie de ROMÂNI va fi cea mai afectată (VIDEO)

Odată cu ieşirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în Regat se iau decizii care afectează milioane de oameni. 

Odată cu ieşirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în Regat se iau decizii care afectează milioane de oameni. 

Astăzi, Mircea Geoană, a comentat în cadrul unui emisiuni la Antena 3 ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie după Brexit.

Potrivit fostului ministru de Externe, după Brexit, cei mai afectaţi vor fi românii cu studii medii.

"Negocierea va fi la pachet, Marea Britanie cu UE, este evient că piesa de schimb, ca să mă exprim așa, este și statutul britanicilor din UE, sunt foarte mulți cetateni britanici care lucrează și locuiesc în țările din UE. Va trebui să fie găsit un răspuns care să fie echilibrat. Nu putem să-i sacrificam pe ai noștri, iar britanicii să rămână cu avantajele de astăzi în UE.

Pe acelaşi subiect

Trebuie să fim deschiși și sinceri cu ai noștri. Vor fi introduse după doi ani de zile sisteme de cote și sisteme de selecții pe tipuri de profesuni pentru accesul în Marea Britanie. Au nevoie în continuare de forță de muncă înalt calificată. Au nevoie de studenți și de creierele noastre", a declarat Mircea Geoană la Antena 3.

Fostul ministru de Externe a mai spus că pentru românii cu calificări medii "va fi puțin mai dur". 

După summitul european al Celor 27 de la 29 aprilie, la Bruxelles, va fi necesar ca statele membre să se reunească în mai, la nivel de miniştri, pentru a adopta ”directive” de negociere mai detaliate.

Francezul Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, urmează ca tot atunci să primească mandatul în vederea începerii negocierilor cu Londra, la aproape un an de la referendumul prin care britanicii au ales să părăsească UE.

Potrivit unui oficial european, unda verde în vederea începerii concrete a negocierilor ar urma să fie dată pe 22 mai de către UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » EFECTUL BREXIT. Un fost ministru de Externe dezvăluie ce categorie de ROMÂNI va fi cea mai afectată (VIDEO)