Antena Meniu Search
x

Elena Udrea, ARESTATĂ pentru 30 de zile!

S-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele Elenei Udrea pentru trafic de influenţă. Aceasta a contestat deja decizia

S-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele Elenei Udrea pentru trafic de influenţă. Aceasta a contestat deja decizia

UPDATE 20: 45 După încheierea şedinţei de judecată, avocatul a precizat că Udrea a dat la instanţă, ca şi la DNA, numai declaraţii privind dosarul Microsoft.

Instanţa supremă a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele Elenei Udrea. Arestarea a fost dispusă în dosarul Microsoft. "S-a emis un mandat de arestare pentru denunţul lui Pescariu", a declarat avocatul Elenei Udrea.

Elena Udrea a contestat deja decizia de arestare.

UPDATE 19:30 Verdictul va fi dat în aproximativ o oră, a mai precizat avocatul Elenei Udrea. Striblea a mai declarat că Elena Udrea are încredere în justiţie şi că speră ca magistraţii să judece după probe, nu „după opinia publică”.

"Şedinţa de judecată a luat sfârşit, instanţa a ieşit în pronunţare, estimăm că va dura cel puţin o oră această eliberare. Udrea a făut doar o completare la precizare". Întrebat de probatoriu, acesta a răspuns că este "foarte slab", "după părerea mea sunt simple supoziţii, nu există probe", a precizat avocatul.

UPDATE 16:00 A început şedinţa de judecată în care se decide posibila arestare a fostului ministru Elena Udrea.

Ședința de judecată nu va fi publică.

După ce a coborât din duba Poliției cu care a fost adusă la sediul ÎCCJ, Udrea a repetat gestul făcut luni seara în plenul Camerei Deputaților, ea ducându-și din nou un deget la nas. Elena Udrea explica atunci că a dorit în acest fel să transmită unei persoane dragi ei că totul este în regulă.

Elena Udrea a fost reținută marți seară de procurorii DNA, după mai multe ore de audieri, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Elena Udrea, ARESTATĂ pentru 30 de zile!