Antena Meniu Search
x

Elevă de 14 ani din Cluj, resuscitată în clasă după ce s-a înecat cu un jeleu. Salvatorii au găsit copila întinsă pe bancă, inconștientă

Intervenție salvatoare în școala din localitatea Geaca, județul Cluj, după ce o elevă de 14 ani s-a înecat cu un jeleu. Fata a fost readusă la viață, după ce medicul de familie din sat și asistenta instituției de învățământ i-au aplicat manevre de resuscitare, continuate apoi de echipajul SMURD.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 14:54

Elevă de 14 ani din Cluj, resuscitată în clasă după ce s-a înecat cu un jeleu. Salvatorii au găsit copila întinsă pe bancă, inconștientă - Observator / Imagine ilustrativă

O elevă din Geaca, județul Cluj, a fost transportată de urgență la UPU - Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, după ce s-a înecat cu un jeleu în timp ce era la școală. 

Copila a fost resuscitată în sala de curs

Eleva era inconștientă la momentul sosirii echipajului SMURD. Din fericire, după ce i-au fost aplicate manevrele de resuscitare, semnalele vitale i-au revenit.

"Angajații ISU Cluj au fost solicitați miercuri să intervină în cazul unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la Școala Gimnazială Geaca. La fața locului au fost trimise echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou. 

În momentul sosirii la fața locului, salvatorii au găsit eleva întinsă pe bancă în stare de inconștiență. Acesteia îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul școlii. Echipajele medicale SMURD și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare. În scurt timp, semnele vitale au revenit, iar victima a fost preluată de către echipajul elicopterului SMURD și transportată la UPU Copii", au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Elevă de 14 ani din Cluj, resuscitată în clasă după ce s-a înecat cu un jeleu. Salvatorii au găsit copila întinsă pe bancă, inconștientă