Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Elevii şi studenţii îşi pot petrece vacanţa de vară la muncă. Statul recompesează firmele care angajează

Odată cu venirea vacanței de vară, elevii și studenții pot să aibă propriul salariu. Şi au şi un avantaj când se prezintă la interviul de angajare. Firmele care apelează la serviciile lor sunt recompensate de stat.

Alin Stan
de Alin Stan

la 10.07.2021 , 09:44

Elevii şi studenţii îşi vor petrece vacanţa la locul de muncă. Se angajează pentru a căpăta experienţă, dar şi pentru a avea propriul salariu. Cele mai căutate joburi sunt cele de ospătar, barman sau ajutor de bucătar. Este adevărat că mulţi se angajează şi pe litoral, în regim hotelier, sau la terasele de pe malul mării. Au un avantaj în momentul î care se prezintă la interviu şi asta pentru că firmele sunt plătite de către statul român cu suma de 250 de lei pentru fiecare elev sau student angajat.

Pentru a beneficia de această indemnizaţie, firmele trebuie să semneze un acord cu agenţia judeţeană de ocupare a forţei de muncă în termen de 30 de zile de la angajarea elevului sau studentului. Mai trebuie menţionat şi că un tânăr cu vârsta până în 18 ani poate lucra 6 ore pe zi, adică 30 de ore pe săptămână, iar un student poate lucra 8 ore pe zi.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Elevii şi studenţii îşi pot petrece vacanţa de vară la muncă. Statul recompesează firmele care angajează