Antena Meniu Search
x

Epidemiologul Octavian Jurma explică eșecul campaniei de vaccinare

Epidemiologul Octavian Jurma crede că eșecul campaniei de vaccinare reprezintă eșecul programului România Educată.

de Monica Palade

la 07.10.2021, 11:29

Epidemiologul Octavian Jurma explică eșecul campaniei de vaccinare

Specialistul pune că de vină pentru faptul că românii nu s-au vaccinat o reprezintă şi marea relaxare  din vară. 

"Vrem infectare nu vaccinare pentru noi şi copiii noştri strigă poporul! Iar autorităţile se grăbesc să le îndeplinească dorinţa. Astfel de statisticii te dezarmează şi fac tot mai mulţi români să se gândescă serios la emigrare din motive de siguranţă sanitară pentru ei şi copiii lor. Oricât ai fi de individualist, nu poţi să îţi creşti copiii în afara comunităţii, iar comunitatea a hotărât în majoritate să se infecteze cu boli care pot nenoroci pe viaţă un copil, inclusiv copilul tău.

Motivele eşecului campaniei de vaccinare

Cerem ajutorul BOR şi al societăţii civile însă şcoala este acum un instrument de răspândire al ştirilor false nu unul de combatere al lor. Până la urma faptul că un elev nu ştie cât e lungimea Nilului e mai puţin grav decât faptul că nu ştie ce face vaccinul pentru organismul său şi societatea în care trăieşte", scrie specialistul.

Octavian Jurma spune că un alt motiv al eşecului României Educate. "Eşecul campaniei de vaccinare este în primul rând un succes al campaniei de relaxare. În al doilea rând însă, este un eşec al programului Romania Educată care de altfel nici măcar nu a încercat să educe elevii în privinţa importanţei vaccinului în istoria luptei nostre cu boli devastatoare chiar pentru ei, copii noştri. Poate că un bun început ar fi să fim mai precupaţi de ceea ce învaţă copiii în şcoala decât de prezenţa lor fizică în şcoală", mai spune medicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Epidemiologul Octavian Jurma explică eșecul campaniei de vaccinare