Antena Meniu Search
x

Erou la 10 ani. Un băiat din Alba şi-a hrănit cinci zile cei 4 frăţiori doar cu cartofi prăjiţi după ce mama i-a abandonat pentru un bărbat

Un băiat de 10 ani din judeţul Alba le-a salvat viaţa frăţilor săi mai mici după ce i-a hrănit mai multe zile cu cartofi prăjiţi. Mama celor mici plecase într-o localitate vecină, la un bărbat, şi i-a lăsat singuri pe cei mici.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 18:02

Erou la 10 ani. Un băiat din Alba şi-a hrănit cinci zile cei 4 frăţiori doar cu cartofi prăjiţi după ce mama i-a abandonat pentru un bărbat
- Profimedia

Povestea celor 5 fraţi a ajuns în atenţia publică graţie procurorilor care au preluat cazul. Aceştia au investigat cazul şi a cercetat-o pe mamă pentru abandon, dar au renunţat după ce femeia s-a întors lângă copii. Situaţia s-a reptat însă după doar câteva luni, moment în care au intrat pe fir şi cei de la Protecţia Copilului.

Unul dintre copii a ajuns în grija tatălui. Ceilalţi patru, în grija statului

Totul a început în luna octombrie a anului 2021. Femeia care îi avea în grijă pe cei 5 copii a cunoscut un bărbat şi a decis să meargă la locuinţa acestuia, într-o comună aflată la 20 de kilometri depărtare. Fără să-i pese de cei mici, femeia le-a cumpărat doi saci de cartofi, două pâini, doi litri de ulei, carne tocată şi câteva dulciuri şi i-a părăsit. Întrebată de o vecină unde se duce, aceasta a spus că merge până la magazin să mai cumpere câte ceva de mâncare.

”Înainte de a pleca, a cumpărat doi saci de cartofi, două pâini, doi litri de ulei, carne tocată şi câteva dulciuri, alimente pe care minorul (…) în vârstă de 10 ani la momentul respectiv, le-a gătit, făcând cartofi prăjiţi în mod repetat pe tot parcursul celor cinci zile. În această perioadă cei cinci minori au rămas singuri în casă, nesupravegheaţi (…). Minorii nu au suferit leziuni fizice, nu au necesitat îngrijiri medicale, însă alimentaţia nu a fost una corespunzătoare”, se precizează în documentele anchetei care a fost derulată ulterior, potrivit Adevărul.

După câteva zile, o vecină a sunat la 112 după ce i-au auzit pe cei 5 copii plângând. Poliţia a aflat unde este mama, iar aceasta a fost adusă înapoi. Copiii au rămas în grija femeii chiar dacă a fost deschisă o anchetă socială. Reprezentanţii DGASPC au respins cererea prin care copiii ar fi fost luaţi în plasament motivând că mama poate avea în continuare grijă de ei. Doar că în luna decembrie a aceluiaşi an, femeia a plecat din nou de acasă. S-a dispus imediat instituirea plasamentului în regim de urgenţă pentru cei 5 copii.

Unul dintre cei cinci minori a fost luat în grijă de tată, care mai avea în grijă alţi doi copii. Ceilalţi patru minori au rămas în grija statului. Femeia a scăpat de urmărirea penală având în vedere că unul dintre copii a ajuns în grija tatălui, iar 4 în grija statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Erou la 10 ani. Un băiat din Alba şi-a hrănit cinci zile cei 4 frăţiori doar cu cartofi prăjiţi după ce mama i-a abandonat pentru un bărbat