Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Escrocheria cu vouchere de vacanță care le-a adus 400.000 de euro unor bărbați din Mureș. Au crezut că dau lovitura

Au crezut că au dat lovitura, dar s-au ales cu dosar penal. Doi mureşeni au pus la cale o adevărată afacere cu vouchere de vacanţă, pe care le cumpărau la preţ redus şi apoi le decontau la preţ întreg. 
Astfel au câștigat peste 400.000 euro. Cu schema lor au păcălit peste 850 de firme private şi chiar instituţii de stat.

de Alex Prunean

la 27.09.2024 , 13:35

Cei doi afaceriști cumpărau de pe internet voucherele de vacanță la preț redus, scoase la vânzare de către angajații diferitelor instituții care oferă astfel de beneficii. Plăteau pentru ele aproximativ 60% din prețul întreg, iar mai apoi, pentru că unul dintre ei deține o agenție de turism, dădeau facturile la decontare la preț întreg către instituțiile care au oferit aceste vouchere.

În realitate nimeni nu beneficia de servicii de turism, iar în acest mod gruparea celor trei a reușit să obțină peste 400/000 euro. 852 de angajatori, majoritatea instituții de stat, au decontat aceste servicii fictive, printre care primării, grădinițe, școli sau spitale.

Vezi și
Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Evenimente » Escrocheria cu vouchere de vacanță care le-a adus 400.000 de euro unor bărbați din Mureș. Au crezut că dau lovitura