Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Interviu cu George Simion, liderul AUR: "Iubim toate etniile de pe teritoriul României". Ce plan are cu partidul

George Simion, liderul partidului care a oferit cea mai mare surpriză la alegerile parlamentare din 2020, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Observator, unde a vorbit despre misiunea formațiunii sale politice

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 07.12.2020, 20:35

Vezi și
  • Reporterul Observator Alexandra Marin a stat de vorbă cu liderul AUR, George Simion.

George Simion: Ieri, cel mai căutat termen pe Google a fost: Cine este Geroge Simion? Am 34 de ani, sunt un om care îşi iubeşte ţara, sunt un om despre care în ultimele 2-3 zile se spun foarte multe minciuni. Cum ar fi? Că sunt omul ruşilor, că sunt omul masonilor, că sunt de etnie rromă, că sunt suţinut de Soroş, orice. Mă bucur mult că avem şansa acestui dialog ca să pot să povestesc puţin despre mine.

Alexandra Marin, reporter Observator: Felicitări pentru rezultatele obţinute. Pentru mulţi a fost o surpriză. Pentru tine a fost o surpriză?

George Simion: Nu. Ne aşteaptam la acest scor. Ne aşteptam chiar la un procentaj mai bun, însă românii din străinătate nu au fost lăsaţi să voteze de actuala guvernare. Noi credem că acest lucru s-a întâmplat intenţionat.

Alexandra Marin, reporter Observator: Mulţi, presupun că eşti convins şi tu, nu au auzit până astăzi sau până ieri de voi. Cine sunteţi?

George Simion: Suntem o formaţiune patriotică, nouă, curată, formată din oameni care s-au săturat să vadă aceleaşi figuri în mediul politic. Şi dacă nu îi vedem pe ei, îi vedem pe nepoţii sau copii lor. Vedeţi cazul Traian Băsescu şi Elena Băsescu. Formată când şi cum? Ne-am lansat public pe 1 Decembrie, de ziua naţională, la Albă Iulia. Deci am împlinit un an.

”Proiectul nostru include toate generaţiile”

Alexandra Marin, reporter Observator: Cum poţi să descri votentul AUR?

George Simion: Este foarte variat. Proiectul nostru de restartare a României include toate generaţiile. Nu putem pe criterii de vârstă, căci suntem Alianţa pentru Unirea românilor. Avem şi tineri şi mai puţin tineri. Avem etnici de toate naţionalităţile. Şi din mediul urban, şi din rural. Cred că cei mai mulţi au facebook, căci prin alte părţi nu am reuşit să intrăm.

Alexandra Marin, reporter Observator: Care e planul? Unde vrei să duci acest partid?

George Simion: Vrem să conducem România, dar nu în sensul în care eu sau colegii mei să fim la conducerea României, ci să punem prin platforma AUR, la conducerea ţări, oameni competenţi. 

Alexandra Marin, reporter Observator: Văd că ai tricolorul şi la mână, şi pe birou şi în discursuri. Aşa ai fost dintotdeauna?

George Simion: De mic. De mic copil i-a plăcut istoria. Aveam când eram mai micuţ, după Revoluţie, liste cu domnitorii români pe provincii. Ce personalitate politică te inspiră? Ioan Raţiu. El a spus: o să lupt până la ultima picătură de sângă pentru dreptul tău de a avea altă opine decât mine.

Alexandra Marin, reporter Observator: Împotriva a ce luptaţi?

George Simion: Împotriva sistemului mafiot, care ne-a condus timp de 3 de ani. Ei ne-au distrus industria, au zis că e un morman de fiare vechi, ei au distrus antreprenoriatu românesc şi au vândut resursele ţării pe nimic. Noi considerăm că Basarabia e România. Am scris peste tot în ţară. Noi am scris pe toate gardurile, pe toate zidurile şi în toate sufletele de român faptul că Basarabia e România. Aşadar, faţă de Rusia, nu ne putem raporta decât ca un adversar.

Alexandra Marin, reporter Observator: Sunteţi rasişti?

George Simion: Nu. Iubim toate etniile care se află pe teritoriul României. Chiar avem membri etnici maghiari, rromi. Avem, în schimb, o problemă cu UDMR, care incită la ură etnică.

Alexandra Marin, reporter Observator: Chiar în cartea ta spuneai că dacă vei fi europarlamentar, îţi vei dona veniturile. Ce vei face cu salariul de parlamentar?

George Simion: Pregătisem o surpriză, dar o să vă spun acum, pentru că e confirmat faptul că voi fi parlamentar. Îmi voi dona 90% din salariu, în fiecare lună, unei cauze civice sau iniţiative reale.

Rezultate la alegerile parlamentare 2020

Au fost anunţate rezultatele parţiale înregistrate la alegerile parlamentare 2020, după numărarea voturilor exprimate în 19.553 dintre secţiile de votare din ţară, reprezentând 84,91% din voturi.

Conform datelor centralizate, numărul voturilor valabil exprimate este de 4.993.331, prezența la vot fiind de 27.02 %din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

Rezultate Camera Deputaţilor

  • PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT-29.79%
  • PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL-25.01%
  • ALIANȚA USR PLUS-14.85%
  • ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR-8.16%
  • UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA-6.64%
  • PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ-4.68%
  • PARTIDUL PRO ROMÂNIA-4.22%
  • PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN-1.06%
  • PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL-LIBERAL)-1.00%
  • PARTIDUL ROMÂNIA MARE-0.54%

Rezultate Senat

  • PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - 30.17%
  • PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL - 25.36%
  • ALIANȚA USR PLUS - 15.29%
  • ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR - 8.50%
  • UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA - 6.82%
  • PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ - 4.78%
  • PARTIDUL PRO ROMÂNIA - 4.22%
  • PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN - 1.23%
  • PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL-LIBERAL) - 1.17%
  • PARTIDUL ROMÂNIA MARE - 0.62%

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » EXCLUSIV. Interviu cu George Simion, liderul AUR: "Iubim toate etniile de pe teritoriul României". Ce plan are cu partidul