Antena Meniu Search
x

Video Experiment inedit în Parcul Mogoșoaia. Aproape 100 de persoane au trăit timp de 36 de ore viața unui sinistrat. Cel mai mic participant are 2 ani

A fost noapte albă pentru zile negre în Parcul Mogoșoaia. Zeci de persoane au luat parte la un eveniment inedit organizat de Crucea Roșie în care au putut experimenta viața unui sinistrat. Au avut ocazia să participe și la ateliere în care au învățat cum să acorde primul ajutor sau cum să se comporte în cazul unui dezastru natural. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 02.07.2023, 10:16

Vezi și

Dezastrele vin neanunțate și se petrec peste tot în lume, iar pentru a supraviețui este bine să fim pregătiți în orice moment. Evenimentul organizat în parcul Mogoşoaia s-a dorit a fi o experienta de viață sub cerul liber pentru a atrage atenția asupra victimelor calamităților naturale, dar și asupra altor tragedii care ne pot afecta pe toți în orice moment al vieții: cutremure, incendii, inundații sau chiar război.

Cel mai mic participant are doar 2 ani

Marius Ion Director Logistic şi Achiziţii Crucea Roşie: Oamenii au fost foarte deschiși, le place foarte mult. Cel mai mic participant are 2 ani care a venit âmpreuna cu mama și cu tătal iar cel mai în vârsta participant are 55 de ani. Sunt în jur de 100 de persoane care au fost cazate și acomodate.

Eduard Marin, reporter Observator: Timp de 36 de ore aceste corturi au putut fi folosite de cei care si-au dorit sa inteleaga cum se traieste intr-o tabara de sinistrati, dar avand la dispozitie si un chit de supravieturie.

Participant: Chiar vorbeam cu soția, ne gândeam că ar trebui din școală să se înceapa cu chestia asta și eventual să fie o materie. Cred că o să fie tare, da, o sa stau toată noaptea.

Preventia a fost cuvântul cheie al evenimentului în care oamenii au putut învăța și afla o mulțime de informații care pot face diferența dintre viață și moarte. Evenimentul a fost organizat cu ocazia aniversării a 147 de ani de activitate Crucea Rosie în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Experiment inedit în Parcul Mogoșoaia. Aproape 100 de persoane au trăit timp de 36 de ore viața unui sinistrat. Cel mai mic participant are 2 ani