Antena Meniu Search
x

Video Fântânile arteziene, atracţia turiştilor în zilele toride. Braşov, locul cu unele dintre cele mai vechi şi mai spectaculoase fântâni

Temperaturile caniculare din timpul zilei au readus în atenţie fântânile arteziene şi cişmelele cu apă potabilă. Iar, când vorbim despre zone turistice, funcţionarea lor este semn al ospitalităţii locale. La Braşov, doar două treimi din fântânile arteziene sunt în funcţiune, în aceste zile toride.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.06.2024 , 08:04

Fântâna din fostul parc Rudolf este una din cele mai frumoase arteziene din Brașov. A fost construită în 1885, într-un alt parc și mutată în 1910, unde este acum. Se află în mijlocul unuia din cele mai boeme colțuri ale orașului turistic, aproape de șoseaua spre stațiunea Poiana Brașov. E însă aproape și de Parcul Central, un loc deopotrivă frecventat de turiști.

În Piața Sfatului sunt două fântâni arteziene

În Piața Sfatului sunt două fântâni arteziene. Una are și cișmele, pentru setea turiștilor și localnicilor. Fântâna cu opt cișmele este singurul loc cu apă potabilă din Piața Sfatului. Este un loc situat în calea oricărui turist, un loc în care oamenii se mai și amuză, după ce și-au astâmpărat setea. Arteziana mare din Piața Sfatului e funcțională, însă parțial degradată. Autoritatea locală face documentația pentru reconfigurarea întregii zone.

Vezi și

"Două sunt în reparaţii. Cea de-a treia va fi în curând pusă în funcţiune. S-au terminat reparaţiile. Suntem la fază de probe. Iar şase sunt funcţionale de câteva luni de zile", a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov. În municipiul Brașov există 24 de cișmele nou instalate, cu temporizator și robinet special, separat, pentru animalele de companie. Autoritățile vor ca, până la sfârșitul anului, să mai monteze 17 astfel de cișmele, în cele mai aglomerate locuri din Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Fântânile arteziene, atracţia turiştilor în zilele toride. Braşov, locul cu unele dintre cele mai vechi şi mai spectaculoase fântâni