Antena Meniu Search
x

Fără smartphone la școală. Orașul care pregătește restricții pentru mii de elevi

Elevii din Londra nu vor mai avea voie cu telefonul la şcoală. Noua măsură va fi implementată momentan în 17 unităţi secundare de învăţământ, iar cei care nu o vor respecta vor avea smartphone-urile confiscate pentru o săptămână. Prin această modalitate, directorii speră să-i facă pe elevi să nu mai fie dependenţi de telefoane şi să înţeleagă dezavantajele utilizării rețelelor sociale în rândul tinerilor. Aproximativ 13.000 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani vor fi vizaţi de noile reguli. 

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 08:58

elevi telefoane
Fără smartphone la școală. Orașul care pregătește restricții pentru mii de elevi - Shutterstock (arhivă)

Un grup de școli din Londra a anunțat că va renunța la utilizarea smartphone-urilor, ca un semn al preocupării publice crescânde față de copilăriile dominate de telefoane mobile.

Directorii a 17 din cele 20 de școli secundare de stat din Southwark, sudul Londrei, au luat măsuri colective pentru a îndepărta elevii de smartphone-uri, în speranța de a înțelege dezavantajele utilizării acestora în afara școlii. Celelalte trei școli de stat din district lucrează la implementarea acestei politici.

Școlile vor ajuta, de asemenea, familiile și elevii să înțeleagă dezavantajele utilizării smartphone-urilor și a rețelelor de socializare în rândul tinerilor. Acestea includ preocupări legate de sănătatea mentală, dependența de ecrane, impactul asupra somnului și atenției, accesul la conținut inadecvat și grafic, precum și riscul crescut de furturi și jafuri.

Articolul continuă după reclamă

Smartphone-urile, confiscate timp de o săptămână

Școlile au convenit că, dacă un elev folosește un telefon în timpul orelor de școală, acesta va fi confiscat. Dacă telefonul este unul tradițional – fără acces la WiFi – va fi returnat relativ rapid. Dacă telefonul este un smartphone, însă, nu va fi returnat timp de până la o săptămână – sau până când părinții îl vor ridica personal.

Măsura va afecta peste 13.000 de tineri din unul dintre cele mai performante districte din Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » Fără smartphone la școală. Orașul care pregătește restricții pentru mii de elevi