Antena Meniu Search
x

Femeie de 72 de ani, sfâșiată de un câine agresiv, pe o stradă din Botoşani. Animalul ar fi încercat să muşte şi alţi oameni

O femeie în vârstă de 72 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" după ce a fost muşcată de un câine, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Botoşani, Dan Izotov.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 14:44

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Potrivit acestuia, câinele ar fi ieşit dintr-o curte a unui imobil de pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani şi ar fi muşcat-o pe femeie de gleznă. Victima a sunat la 112, iar jandarmii au intervenit pentru prinderea animalului, în timp ce cadrele medicale i-au acordat victimei ajutor medical de urgenţă.

"Jandarmii au ajuns în scurt timp pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani, în acel moment apelanta primind îngrijirile medicale de la un echipaj SMURD, din cauza sângerării produse de muşcătura puternică. Femeia în vârsta de 72 de ani le-a indicat jandarmilor curtea în care a intrat câinele după ce a muşcat-o, prin poarta lăsată deschisă. Proprietarul locuinţei a spus că nu este câinele lui, dar un martor a declarat că a văzut câinele respectiv în curte în ultimul timp şi, mai mult decât atât, acesta ar mai fi încercat să muşte şi alte persoane care mergeau pe trotuarul din faţa imobilului", a afirmat Izotov.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de neluare de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, pedeapsa prevăzută de lege fiind închisoare de la şase luni la trei ani sau amendă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Femeie de 72 de ani, sfâșiată de un câine agresiv, pe o stradă din Botoşani. Animalul ar fi încercat să muşte şi alţi oameni