Antena Meniu Search
x

Video Filmul morţii lui Marian, ucis pe loc de 10.000 de volţi într-un canal din centrul Capitalei. Muncitorul nu a avut nicio şansă

Alertă în centrul Capitalei, în această dimineață, după ce s-a auzit o explozie într-un canal, iar un fum gros a inundat străzile. Un muncitor al unei companii de electricitate a murit, în timp ce făcea lucrări de mentenanță. Un altul a ajuns la spital cu atac de panică. Anchetatorii vor să afle dacă angajaţii erau echipaţi corespunzător şi dacă accidentul ar fi putut fi prevenit. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 26.07.2022, 19:13

Vezi și

"Să îmi aducă lampa odată! Lampa și mănușile!" Tragedia a avut loc dimineaţă, într-o zonă extrem de circulată a Capitalei. Cei doi muncitori ai unei mari companii de electricitate făceau lucrări la un punct de mentenanță. Unul dintre ei a coborât în canalul tehnologic de lângă Biblioteca Centrală Universitară (BCU), pentru a calibra rețeaua, într-un transformator. Martorii povestesc că au auzit o explozie scurtă şi imediat un fum negru s-a răspândit în zonă. 

Tragedie în Bucureşti. Mărturii de la locul exploziei de la BCU

"Am ieșit ca să văd ce s-a întâmplat exact acolo ... Am văzut că omul plânge, l-am întrebat ce s-a întâmplat și zice ... Mi-a ars omul acolo...", povesteşte un martor. Oamenii au sunat imediat. Pompierii ajung la fața locului și sting incendiul. Pentru Marian, era mult prea târziu. A fost prins într-un arc electric, iar cei 10.000 de volți l-au ucis pe loc. "Miroase a fum, și acum miroase a fum ... Ți-e milă că a murit un om...", spune o femeie.

"În acel canal era o stație de transformare a energiei electrice. Când am ajuns la locul intervenției ieșea fum din canal", povesteşte Mihai Tănase, ISU Bucureşti-Ilfov. O armată de medici, poliţişti și criminaliști a împânzit zona. Traficul rutier a fost restricţionat, iar pompierii au oprit curentul electric în zonă pentru a putea intra în canal. "Este puțin trecut de ora 12 și, după aproape trei ore, trupul bărbatului este scos din canal. Va fi transportat la Institutul de Medicină Legală pentru a fi făcută o expertiză", arăta marţi Bogdan Dinu, reporter Observator.

Cine era Marian, muncitorul găsit carbonizat într-un canal din Capitală

Marian avea 50 de ani și era din Grădiștea, județul Giurgiu. "De cât timp lucra? Oho! Lucrează ... e vechi! Are câțiva ani buni. Are o fată ... Un băiat extraordinar. Am lucrat împreună, nu am cuvinte", spune un fost coleg de muncă de-al victimei. Colegul sub ochii căruia a murit Marian a ajuns la spital cu atac de panică. Ancheta a fost preluată de polițiștii de la Omoruri. Anchetatorii vor să afle cine se face vinovat de cele întâmplate şi dacă s-au respectat toate normele de siguranţă în muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Filmul morţii lui Marian, ucis pe loc de 10.000 de volţi într-un canal din centrul Capitalei. Muncitorul nu a avut nicio şansă