Antena Meniu Search
x

Video Filmul răpirii unui milionar în criptomonede din Mamaia. Operaţiunea a fost pregătită în Marea Britanie: cum i-a convins pe agresori să-l ducă la poliţie

Apar informaţii noi în cazul răpirii omului de afaceri Costin Miu, dintr-un ansamblu exclusivist din Mamaia. Devenit milionar din tranzacţii cu criptomonede, românul a devenit ţinta unui traficant de droguri din Constanţa care voia să recupereze o sumă de bani provenită din fraudă online. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 18.05.2023, 13:56

Vezi și

Operaţiunea desprinsă parcă din filmele de acţiune s-a derulat anul trecut exact în luna mai, în staţiunea Mamaia şi a fost pusă la cale din afara ţării.

De la ce a pornit totul

Un cetăţean londonez care ar fi avut de recuperat de la omul de afaceri Costin Miu o sumă impresionantă, o datorie provenită din fraude informatice, l-a contactat pe cel mai mare traficant de droguri din Constanţa, Alexandru Ionuţ Dorobanţu şi i-a trimis în ajutor 3 nigerieni, cu ajutorul cărora să pună la cale întreaga operaţiune.

Initial, pe 4 mai, cei 4 l-au abordat pe Costin Miu în trafic, în Mamaia. Pentru că acesta a refuzat să le dea banii pe care i-ar fi datorat cetăţeanului londonez au revenit pe 5 mai. L-au agresat în parcarea blocului în care locuia, l-au băgat cu forţa într-o maşină, i-au acoperit ochii cu o cagulă şi l-au legat la mâini, apoi l-au dus într-o clădire dezafectată din Năvodari. 

Pe acelaşi subiect

Cum a reuşit să scape milionarul în criptomonede

Totul a ieşit la iveală după ce martorii, vecinii lui Costin Miu, care au văzut întreaga scenă a agresiunii, au sunat la poliţie. Când au ajuns al faţa locului, oamenii legii l-au văut pe un amic al lui Dorobanţu în timp ce muta maşina lui Costin Miu din parcare. Tânărul a ajuns la audieri. Ca să-l scape, Dorobanţu s-a înţeles cu Costin Miu în aşa fel încât să-l ducă la poliţie şi să dea o declaraţie în favoarea amicului său, pentru a nu fi implicat în toată această operaţiune. Ajuns însă la poliţie, Costin Miu s-a răzgândit şi le-a pvoestit anchetatorilor tot ce s-a întâmplat. Cetăţenii nigerieni au reuşit să fugă din ţară, iar până acum nu au fost găsiti.

Ce au reuşit oamenii legii: să îl condamne pe Alexandru Ionut Dorobanţu la 7 ani şi patru luni de închisoare. El a contestat decizia, iar apelul urmează să se judece în luna decembrie a acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Filmul răpirii unui milionar în criptomonede din Mamaia. Operaţiunea a fost pregătită în Marea Britanie: cum i-a convins pe agresori să-l ducă la poliţie