Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei din Bacău, unde doi muncitori au murit striviţi de o placă de beton. Bărbații lucrau la reabilitarea unui drum

Eveniment tragic în localitatea Secuieni din judeţul Bacău. Doi muncitori care lucrau la reabilitarea unui drum au murit striviţi de o placă de beton. Oamenii ar fi descărcat materiale de construcţii în momentul în care s-a petrecut accidentul. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.04.2023, 14:01

Vezi și

Cei doi bărbați, de 52 și 39 de ani, aveau de descărcat dintr-un autocamion, cu ajutorul unui buldoexcavator, trei plăci din beton, prefabricate. Acestea erau foarte grele, motiv pentru care se pare că o altă persoană, care făcea parte din echipa de muncitori, le-ar fi spus să ajute la descărcarea celor trei plăci, ținând în echilibru fiecare placă în parte în momentul în care erau descărcate. Au făcut acest lucru cu două dintre ele, însă, în momentul în care o descărcau pe cea de-a treia, un autoturism care trecea pe acolo a vrut să depășească muncitorii și toate vehiculele care se ocupau de această descărcare, acroșând unul dintre muncitori.

Placa din beton a căzut din chingile în care era prinsă și i-a strivit pe cei doi muncitori

Acesta s-a dezechilibrat și nu a mai reușit să țină de placa de beton. Nici celălalt nu s-a descurcat singur, astfel că placa foarte grea a căzut din chingile în care era prinsă și i-a strivit pe cei doi.  La fața locului au fost chemate mai multe echipaje de prim-ajutor. Din păcate, însă, medicii care au ajuns acolo nu au mai putut decât să constate decesul..

În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. "La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, Poliția municipiului Bacău a fost sesizată despre faptul că pe raza comunei Secuieni, a avut loc un eveniment soldat cu rănirea a două persoane. Din primele cercetări polițiștii au stabilit că, în timp ce doi bărbați de 52, respectiv 49 de ani, descărcau materiale de construcții dintr-un ansamblu TIR, cu ajutorul unui buldoexcavator manevrat de un alt barbat, un autoturism s-ar fi angajat în depășirea celor două vehicule și ar fi acrosat cu oglinda pe unul din muncitori. Din chingile buldoexcavatorului ar fi căzut ulterior un element din beton peste cei doi barbati, provocându-le decesul", au transmis polițiștii băcăuani.

În plus, cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bacău fac verificări, pentru a vedea dacă au fost asigurate toate normele de securitate în muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Bacău, unde doi muncitori au murit striviţi de o placă de beton. Bărbații lucrau la reabilitarea unui drum