Antena Meniu Search
x

Video Finanțator al mișcării Hezbollah, prins pe Aeroportul Otopeni. Avea pe capul lui o recompensă de 10 milioane de dolari

Un finanţator al mişcării teroriste Hezbollah a fost prins la Bucureşti. Bărbatul, cu dublă cetăţenie, libaneză şi belgiană, de 58 de ani, a fost ridicat ieri de poliţiştii români pe aeroportul Otopeni. Avea pe capul lui o recompensă de 10 milioane de dolari. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 25.02.2023, 21:44

Vezi și

Bărbatul se numeşte Mohammad Bazzi, are 58 de ani şi este acuzat de terorism şi spălare de bani. În 2018, Departamentul Trezoreriei americane l-a desemnat pe Bazzi drept terorist, fiind acuzat că sprijină şi finanţează activitățile mişcării Hezbollah, organizație responsabilă de moarte și distrugere. Mai exact, de-a lungul anilor, Bazzi ar fi oferit milioane de dolari către Hezbollah, bani proveniţi din afaceri pe care le dirija în Belgia, Liban, Irak și în toată Africa de Vest.

Ieri, poliţiştii români au primit informaţii potrivit cărora belgianul va ateriza în România cu un zbor din Beirut. A fost prins şi încarcerat, iar parchetul Curţii de Apel a confirmat mandatul de urmărire internaţională. Acum este aşteptată cererea oficială de extrădare spre Statele Unite. Oficial, Poliţia Română nu a oferit detalii despre caz, a transmis reporterul Observator Bogdan Dinu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Finanțator al mișcării Hezbollah, prins pe Aeroportul Otopeni. Avea pe capul lui o recompensă de 10 milioane de dolari