Antena Meniu Search
x

Video Florarii se pregătesc deja pentru lunile cele mai profitabile. Preţul unui singur fir de trandafir

Suntem la mijlocul lui Gerar, dar în sere se simte miros de primăvară. Florarii se pregătesc intens pentru lunile februarie şi martie. Cea mai profitabilă perioadă din an începe odată cu Ziua Îndrăgostiţilor. Florile vor fi mai scumpe, în acest an, pentru că serele sunt încălzite continuu, iar cheltuielile sunt, automat, mai mari.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 17.01.2024, 21:36

Vezi și

Zambile, lalele, panseluţe, garofiţe sau primule. Serele sunt pline de flori de toate culorile şi miresme de primăvară. De aici, zeci de mii de flori pleacă în toată ţara. La mare căutare şi foarte apreciate în prag de primăvară sunt coloratele primule. O astfel de floare în ghiveci costă în jur de 10 lei. "Livrăm într-o reţea de magazine, în toată ţara, undeva la 20.000 de flori în sezonul acesta de primăvară şi undeva peste 100.000 în întreg anul", a declarat Vasile Hortopan, producător flori.

Preţul pentru un fir de trandafir va porni de la 12 lei

Vasile şi-a schimbat meseria şi nu regretă că a zburat din floare în floare: a trecut de la proiecte pe fonduri europene, la munca în solar. De opt ani îngrijeşte flori. Acum îşi pregăteşte strocul pentru cea mai aglomerată perioadă, Valentines Day şi 1 şi 8 martie. După florile de primăvară, urmează muşcatele. Sunt plantate în aceste zile să fie gata de vânzare din aprilie. Nopţile geroase au făcut ca instalaţiile de căldură să funcţioneze la foc continuu. În sere, trebuie să fie cel puţin 10-12 grade pentru ca florile să reziste. E motivul pentru care şi preţurile vor fi mai mari în acest an, cu 10-15% faţă de primăvara trecută. De Ziua Îndrăgostiţilor ori de Dragobete, trandafirul rămâne cel mai sigur cadou.

"Indiferent de tendinţe, un buchet de trandafiri de Ziua Îndrăgostiţilor nu va da greşi niciodată. Şi nicidecum un minunat aranjament din lalele. Da, sunt foarte multe comenzi pentru perioada ce urmează", spune Marian, florar. Şi florile tăiate vor fi mai scumpe în acest an, iar cele mai multe sunt de import. Preţul pentru un fir de trandafir va porni de la 12 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Florarii se pregătesc deja pentru lunile cele mai profitabile. Preţul unui singur fir de trandafir