Antena Meniu Search
x

Video Focar de infecţie în Maramureş: Animale îngropate în câmp şi dejecţii la porţile oamenilor. O fermă de porci funcţionează fără avize, iar autorităţile recunosc acest lucru

Este focar de infectie într-o comună din judetul Maramures. Administratorii unei ferme de porci sunt bănuiţi că îngroapă leşurile animalelor pe un câmp din apropierea caselor.Descoperirea înfiorătoare a fost făcută de localnici. Oamenii sunt revoltaţi şi se tem acum pentru sănătatea lor.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 30.09.2021, 13:52

Vezi și

Localnicii revoltați reclamă faptul că administratorul unei ferme de porci situate în imediata apropiere a locuințelor îngroapă cadavrele animalelor moarte din fermă pe câmpul din apropiere. Mai mult, se dau drumul la dejecțiile din fermă direct în șanț.

Autorităţile confirmă că ferma funcţionează fără aviz

Ferma de porci funcţionează în localitatea Mânău încă din anul 2011, timp în care localnicii au fost nevoiţi să suporte atât mirosul insuportabil din zonă, dar şi faptul că terenurile lor nu mai sunt atât de roditoare. Localnicii spun faptul că au reclamat de nenumărate ori situaţia la garda de mediu.

În primăvara acestui an, inspectorii au fost în control în zona respectivă şi au arătat faptul că dejecţiile animalelor nu curge pe şanţul din imeiata apropiere a fermei. Se poate observa cum aceste dejecţii curg în şanţul de lângă casa oamenilor, iar mai şocantă este declaraţia autorităţilor. Edilul localităţii Ulmei a transmis reporterilor Observator că "ferma de porci funcţionează fără autorizaţie de funcţionare de ani buni, iar garda de mediu nu ia nicio măsură"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Focar de infecţie în Maramureş: Animale îngropate în câmp şi dejecţii la porţile oamenilor. O fermă de porci funcţionează fără avize, iar autorităţile recunosc acest lucru