Antena Meniu Search
x

Video Forfotă şi emoţii la întoarcerea Fregatei Regina Maria. Familiile şi prietenii i-au aşteptat cu nerăbdare pe cei 240 de militari

Clipe pline de emoţii ieri în Portul militar Constanța. Fregata Regina Maria a revenit acasă dupa o lună de misiune dificilă pe mare. Familiile şi prietenii i-au aşteptat cu nerăbdare pe cei 240 de militari care au participat la operaţiunile NATO din Marea Mediterană.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 12.10.2023, 07:48

Vezi și

La ora 11 fix, cu precizie militară, fregata Regina Maria şi-a făcut apariţia în Portului Militar. Misiunea marinarilor de la bord a fost una deosebit de importantă - controlul navelor comerciale din Mediterana care fac legatura nordului Africii cu Europa.

Cristina Niţă, reporter Observator: Cei 240 de militari ai fregatei marine au parcurs peste 5.000 de mile marine şi au verificat 200 de nave din zona de responsabilitate. 

Alexandra Ghinghilovschi, ofiţer de cart: Nu am avut probleme sau provocări foarte mari pe partea aceasta, însă a fost cu destul de multe provocări. Misiunea noastră a fost să interogam nave, nave comerciale din jur, pe care le-am anunţat ce facem noi în zonă. Ca navele să ştie că noi suntem acolo. 

Valentin Terente, pilot elicopter: Am executat misiuni de interdicţie maritimă precum şi misiuni de supraveghere a navelor suspecte, toate în sprijinul fregatei F22.

Pe acelaşi subiect

Cei mai nerabdători să îi revadă au fost copiii

Pe cheu, familiile si prietenii abia aşteaptau sa întâmpine membrii echipajului. Cei mai nerabdători au fost însă copiii. 

- Tati....

- Ţi-a fost dor de tati?

- Cum este, vă era dor de băiat?

- Va daţi seama că îi era dor.

Marinarii vor primi o perioadă de permisie la ţărm după care vor începe pregătirea următoarei misiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Forfotă şi emoţii la întoarcerea Fregatei Regina Maria. Familiile şi prietenii i-au aşteptat cu nerăbdare pe cei 240 de militari