Antena Meniu Search
x

Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc a murit. Politicianul avea 84 de ani

Victor Babiuc a murit la vârsta de 84 de ani. El a fost un politician cunoscut în epoca post decembristă ocupând poziții de ministru și de parlamentar.

de Redactia Observator

la 26.02.2023, 13:13

Victor Babiuc a murit sâmbătă. Decesul a fost anunțat de prietenul său, scriitorul Radu F. Alexandru, potrivit Mediafax.

„Azi, 25.02.2023, a incetat din viata prof.univ.dr. Victor Babiuc. A fost una din personalitatile de marca ale vietii politice a Romaniei post decembriste: ministru Justitiei, ministru de Interne, ministru Apararii, presedinte al Camerei de Comert a Romaniai. In toate inaltele demnitati care i-au fost incredintate Victor Babiuc a probat un profesionalism si o rigoare ireprosabile. A fost intodeauna un om al dialogului, a respectat pe toata lumea si a avut intodeauna usa deschisa pentru cei care au apelat la el.

Executarea unui ordin primit pe cale ierarhica, in timpul mandatului de ministru al Apararii, i-a adus peste ani o nedreapta condamnare penala, pe care Dumnezeu nu i-a mai lasat timpul sa o indrepte in justitie.

Toti cei care l-au cunoscut ii vor pastra, cu siguranta, amintirea unui om exemplar, cu calitati intelectuale, morale si sufletesti de necontestat.

Ne-a legat o stransa prietenie de peste 30 de ani si pierderea lui o resimt cu o imensa durere.

Dumnezeu sa te odihneasca in pace, dragul meu Victor, si sa dea sufletului tau linistea de care atat de multa vreme ai fost vitregit”, a scris, pe Facebook, scriitorul Radu F. Alexandru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc a murit. Politicianul avea 84 de ani