Antena Meniu Search
x

FOTO DE ARHIVĂ INEDITE! 16 Decembrie 1989, ziua în care CURAJUL DE NEOPRIT al unor tineri a pornit, la Timișoara, REVOLUȚIA ROMÂNĂ!

Acum 26 de ani, Timişoara ieşea în stradă şi îşi striga dreptul la o viaţă liberă, descătuşată din comunism

Acum 26 de ani, Timişoara ieşea în stradă şi îşi striga dreptul la o viaţă liberă, descătuşată din comunism. Spiritul ei neînfricat a fost şi va rămâne o legendă adevărată în istoria unui popor, care şi-a croit atunci drumul spre democrație.

În acea zi de 16 decembrie, în jurul casei pastorului Laszlo Tokes din Piaţa Maria se adunaseră câteva sute de oameni hotărâţi să împiedice o decizie de evacuare a prelatului. Oamenii veneau din toate colţurile oraşului, în grupuri.

Pastorul Laszlo Tokes a ieşit, la un moment dat, alături de primarul de atunci al Timişoarei, la fereastră casei în care locuia, în încercarea de a potoli mulţimea. Totul a fost, însă, în zadar.

Nimeni nu se aştepta că aceşti oameni să formeze o mişcare în stare să dărâme un sistem. La un moment dat, din mulţime, cineva a strigat “Libertate!“. Atunci, începea să se scrie istoria. Timişorenii au oprit tramvaiele în centru, s-au încolonat şi au pornit spre Catedrala scandând “Jos Ceauşescu!” În drum, ei au înlăturat toate simbolurile comuniste ce le-au ieşit în cale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » FOTO DE ARHIVĂ INEDITE! 16 Decembrie 1989, ziua în care CURAJUL DE NEOPRIT al unor tineri a pornit, la Timișoara, REVOLUȚIA ROMÂNĂ!