Antena Meniu Search
x

Furtuna a luat o viaţă în Bucureşti. Un bărbat A MURIT după ce un copac doborât de vijelie s-a prăbuşit peste el

Vântul puternic a smuls mai mulţi arbori din rădăcină şi i-a aruncat peste maşini. În mai multe cartiere din Capitală, oamenii au rămas în beznă, după ce copacii au rupt cablurile electrice. Iar pompierii au împânzit străzile şi au acţionat la foc continuu.

Vezi și

Vântul puternic a smuls mai mulţi arbori din rădăcină şi i-a aruncat peste maşini. În mai multe cartiere din Capitală, oamenii au rămas în beznă, după ce copacii au rupt cablurile electrice. Iar pompierii au împânzit străzile şi au acţionat la foc continuu.

Bărbatul mergea în vizită la sora lui, dar n-a mai apucat să intre în curte. Copacul, retezat de furtună, l-a doborât într-o clipă. Medicii au încercat zadarnic să-i redea pulsul. 

"Pacientul era în stop cardio-respirator, cu politraumatism prin lovire cu un corp dur, cu leziuni incompatibile cu viaţa, din păcate", a declarat Costel Chiriţă, medic urgenţe la Spitalul Bagdasar Arseni.

Arborele se afla pe un domeniu privat, iar poliţiştii au deschis o anchetă. 

Pe acelaşi subiect

Zona din jurul copacului era deja împrejmuită, pentru că reprezenta un pericol. Atenţionarea era scrisă pe acea coală albă: Atenţie, ocoliţi zona, cad crengi!

Copacii doborâţi de vijelie au distrus în Capitală mai multe maşini şi cabluri de înaltă tensiune. Pompierii au acţionat la foc continuu pentru a îndepărta crengile căzute peste automobile sau pe drumuri.

Doar 5 minute de ploaie în centrul Capitalei, iar acesta e efectul. (arată copacul căzut)

Din fericire, nu au fost victime, doar un cablu de înaltă tensiune e în acest moment afectat. Dar imaginaţi-vă cum ar fi fpost dacă aveam acel trafic bară la bară.

Proprietarii au ieşit în grabă din case să vadă pagubele. 

Furtuna a lăsat bucureştenii şi fără curent electric în unele cartiere. Iar şuvoaiele de apă au inundat mai multe subsoluri. Au fost însă şi petrecăreţi care nu s-au lăsat intimidaţi de capriciile vremii.

Cel mai afectat de furtună a fost Nordul Capitalei. Aici a lovit grindina, iar vântul a depăşit 70 de km pe oră.  

Autorităţile au luat măsuri din timp. Meteorologii au anunţat cu ore bune înainte că mai multe zone vor fi afectate de vijelii, aşa că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus închiderea şcolilor, reducerea zilei de muncă la anumite companii, precum şi anularea unor evenimente în aer liber. Bucureştiul este sub cod galben de furtună până diseară, la ora 21.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Furtuna a luat o viaţă în Bucureşti. Un bărbat A MURIT după ce un copac doborât de vijelie s-a prăbuşit peste el