Antena Meniu Search
x

Video Garda de Mediu Arad, misiune specială: au salvat o lebădă care avea în cioc un cârlig de pescuit

Misiune specială a comisarilor Gărzii de Mediu din Arad. Aceştia au fost chemaţi să salveze un pui de lebăda care avea în cioc un cârlig de pescuit. Cel mai probabil, puiul a încercat să mănânce hrana găsită pe malul apei, loc preferat de pescarii arădeni.

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 13:31

Vezi și

Acesta este momentul în care comisarii Gărzii de mediu au reuşit să prindă puiul de lebădă. Şi, în doar câteva secunde, au reuşit să scoată şi cârligul care îl punea în pericol. "Un cârlig de pescuit destul de mare după cum vedeţi. Nu ştiu cum a ajuns la ea, aici în partea de sus a ciocului, în nară. Important e că acum se poate hrăni liniştită", a declarat Gabriela Băcuş, comisar Garda de Mediu Arad.

Faptul că pasărea fusese părăsită de familia ei a fost, de fapt, de mare ajutor în misiunea de salvare. "La început a fost acolo cu grupul şi au respins-o că de aia a venit ea singură aici", a declarat Emil Batari, comisar Garda de Mediu Arad. Familia de lebede, formată din părinţi şi doi pui este cunoscută în zona Mureşului din Arad. Mulţi trecători coboară lângă apa să hrănească pasările. Biologii spun că hrănirea lebedelor sălbatice este o mare greşeală.

"Aceste interacţiuni pot duce la tot felul de incidente cum este şi cel de zilele acestea care nu este nici primul şi probabil nu va fi nici ultimul", a declarat Gabriel Herlo, biolog. "Oamenii ar fi bine să le privească şi să lase păsările în pace. Ele oricum se descurcă şi mănâncă, în momentul în care se învaţă să fie hrănite, la fel de simplu pot fi şi prinse", a declarat Emil Batari, comisar Garda de Mediu Arad. După ce a scapat de cârligul care nu o lăsa să se hrănească, lebăda s-a întors alaturi de familia ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Garda de Mediu Arad, misiune specială: au salvat o lebădă care avea în cioc un cârlig de pescuit