Antena Meniu Search
x

Garda de Mediu, reacție în cazul trenului cu uree oprit de hoți. Transportatorul, amendat după ce nu a anunțat autoritățile de scurgerea substanței pe șine

Amendă de 60.000 de lei dată de Garda de Mediu unei societăți de transport mărfuri din Cluj Napoca. Asta după ce un tren cu 36 de vagoane, încărcate cu uree, a fost oprit de mai mulţi indivizi în Portul Constanţa, iar aproximativ 25 de tone de uree s-au scurs pe pământ, dar şi de-a lungul căii ferate. Firma care se ocupă de transport nu a anunţat reprezentanţii Gărzii de Mediu despre incident, iar în urma apariţiei informaţiei în spaţiul public, comisarii s-au autosesizat şi au aplicat sancţiunile.

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 10:11

Vezi și

"Garda de Mediu Constanţa a sancţionat societatea de transport mărfuri pe calea ferată, urmare a incidentului din data de 6 august. În jurul orelor 20:20, trenul compus din 36 de vagoane, încărcat cu uree în Portul Constanţa, a fost frânat de persoane necunoscute. Au fost acţionate vanele de descărcare de la patru vagoane din care s-au scurs circa 25 tone uree pe sol, de-a lungul căii ferate, la intersecţia cu strada Theodor Speranţia, în zona staţiei de epurare Constanţa Sud", a transmis Garda de Mediu Constanţa.

Sursa citată a menţionat că transportatorul, cu sediul în Cluj-Napoca, a fost amendat cu 60.000 lei pentru nerespectarea conditiilor din autorizaţia de mediu, respectiv neanunţarea incidentului/poluării accidentale, neluarea măsurilor operative de intervenţie, recuperarea produsului şi curăţarea zonei afectate de pierderile de îngrăşăminte chimice din vagoane.

Garda de Mediu Constanta a mai precizat că nu a fost anunţată despre eveniment, fiind realizate verificări dupa apariţia informaţiei pe un canal de televiziune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Garda de Mediu, reacție în cazul trenului cu uree oprit de hoți. Transportatorul, amendat după ce nu a anunțat autoritățile de scurgerea substanței pe șine