Meniu
Search
x

Gest nobil al unui bărbat din Reșița, după ce a găsit o borsetă cu 30.000 de lei pe o bancă

Un bărbat din Reșița a găsit o borsetă cu 30.000 de lei, pe o bancă din fața unui bloc de locuințe. Fără a sta pe gânduri, omul s-a dus direct la sediul poliției și a predat-o, pentru a-i fi restituită proprietarului de drept. "O societate civilizată și o comunitate responsabilă se construiesc prin astfel de oameni demni de respect", au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean.

De Redactia Observator la 16.09.2021, 12:32

"Ieri după-amiază, un bărbat din Reșița a găsit pe o bancă din fața unui bloc de locuințe o borsetă în care se aflau peste 30.000 de lei. În momentul în care a deschis fermoarul borsetei, văzând bancnotele, fără a ști despre ce sumă este vorba și fără să stea pe gânduri, a mers direct la sediul Poliției Municipiului Reșița pentru a-i preda. Polițiștii au preluat banii pe bază de proces-verbal și au început să facă verificări pentru a identifica persoana căreia îi aparțin, existând bănuiala că ar aparține unei persoane cu probleme medicale", a transmis IPJ Caraș-Severin.

"Îl felicităm pe acest domn pentru gestul civic si corect pe care l-a făcut fără ezitare! O societate civilizată și o comunitate responsabilă se construiesc prin astfel de oameni demni de respect, pentru care respectarea legii și a propriilor valori primează!", au mai transmis reprezentanții Poliției.

Gest similar al unei tinere din Mureş

O tânără din Mureş a găsit o borsetă plină cu bani. Femeia nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a predat-o imediat poliţiei. Înăutru, oamenii legii au găsit o mică avere: 12.000 de euro, mai multe carduri şi anumite înscrisuri, dar şi actele ghinionistului proprietar. Se pare că bărbatul din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, a uitat să îşi ia borseta dintr-un local din localitatea Morăreni, de pe un scaun.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Deda au reuşit să îl identifice şi să îi restituie bunul. "Cu această ocazie, polițiștii felicită spiritul civic de care a dat dovadă o tânără, reprezentantă a localului public în cauză, care imediat după ce a găsit borseta cu bani, a alertat organele de poliție și le-a predat-o acestora. Polițiștii au constatat că în interiorul borsetei se aflau peste 12.000 de euro, mai multe carduri bancare și anumite înscrisuri. Pe baza informațiilor obținute, polițiștii au identificat proprietarul borsetei, un bărbat, de 39 de ani, din Republica Moldova, aflat în tranzit în județul Mureș, care a uitat borseta cu bani, în interiorul unui restaurant, din localitatea Morăreni, pe un scaun. Borseta, cu toate bunurile din interior, a fost restituită, ulterior, proprietarului", a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Gest nobil al unui bărbat din Reșița, după ce a găsit o borsetă cu 30.000 de lei pe o bancă