Antena Meniu Search
x

Video Gigi Becali a învins statul român la CEDO, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN: "O veste pe care o aştept de 10 ani"

Victorie uriaşă pentru Gigi Becali. Omul de afaceri a anunţat în urmă cu puţin timp că a învins statul român la CEDO şi că a câştigat procesul. Este vorba despre un dosar din 2013, în care Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 20.02.2024, 14:11

Vezi și

"Astăzi, am primit o veste pe care o aştept de 10 ani. O veste de mare bucurie, de mare fericire pentru mine. A venit vestea, astăzi, de la CEDO. Condamnă România pentru un proces neechitabil lui Becali George. Pentru 800.000 mi-au luat 3 milioane de euro!  Trebuie să îmi dea, dacă a luat de 3 ori atunci trebuie să dea de 3 ori… adică să dea 9 milioane de euro. Şi plus daunele pe care le voi cere eu pentru celelalte vătămări care mi s-au întâmplat", a declarat patronul FCSB.

Astfel, potrivit sentinţei de pe site-ul CEDO, este vorba despre un dosar din 2013, în care Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, fostul ministru Victor Babiuc, decedat anul trecut, şi fostul şef al Statului Major, Dumitru Cioflină, au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. 

Gigi Becali a învins statul român la CEDO

La mai bine de 10 ani de la acea condamnare, Gigi Becali obţine de la CEDO o sentinţă prin care arată că este condamnat pe nedrept.

În 2013, Becali s-a adresat instanţelor internaţionale, după ce a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atât în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, cât şi în dosarul Valiza. Patronul FCSB şi-a mandatat la vremea respectivă avocaţii să trimită la CEDO documente prin care să dovedească faptul că nu a avut parte de un proces corect.

Un deceniu mai târziu, Curtea Europeană i-a dat dreptate. În acest moment, CEDO poate obliga statul român să-i plătească lui Goigi Becali despăgubiri în bani, drept compensaţie morală, în cazul în care s-a ajuns la concluzia că patronul Stelei de la acel moment nu a avut parte de un proces corect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Gigi Becali a învins statul român la CEDO, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN: "O veste pe care o aştept de 10 ani"