Antena Meniu Search
x

Gravidă infectată cu coronavirus, operată de urgență la Iași

Misiune dificilă pentru medicii din Iaşi. Eroii în alb s-au luptat pentru salvarea vieţii unei femei, dar şi a bebeluşului ei, născut prematur.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 12:01

Vezi și
  • Tânăra mamă este este în vârstă de 20 de ani.
  • Femeia a avut nevoie de o intervenţia urgentă a medicilor.

Femeia, gravidă în 26 de săptămâni şi infectată cu noul coronavirus, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, aşa că a fost transferată din Vaslui la Iaşi. Medicii nu au stat pe gânduri, s-au echipat şi au intrat în sala de operaţii pentru a salva vieţi.

Tânăra mămică testată pozitiv cu noul coronavirus, în vârstă de 20 de ani, aflată la a doua sarcină, a ajuns de urgenţă la Iaşi.

Dr. Andrei Cazacenco, coordonator ATI maternitatea Elena Doamna: Ea fiind cu membrane rupte, spontan de câteva zile, s-a ajuns la concluzia că necesită intervenţie cezariană pentru a nu apărea alte complicaţii. A fost asimptomatică, nu prezenta acuze.

Intervenţia a fost una dificilă, mai ales că medicii au fost obligaţi să poarte echipamente de protecţie. Însă salvarea a două vieţi a fost mai presus de orice.

Mihai Marin, medic rezident Maternitatea Elena Doamna: A trebuit să intervenim pentru a salva copilul. Mama este bine, este stabilă. Sperăm că va fi bine.

Medicii sunt cei mai expuşi fiind în prima linie de luptă împotriva virusului ucigaş, dar o fac. fără să clipească.

Mihai Marin, medic rezident Maternitatea Elena Doamna: Sunt emoţii.şi pentru noi că suntem supuşi riscului de infectare şi pentru copil, emoţii. Trebuie să avem curaj pentru că eu sincer, de asta mi-am ales meseria. Şi toţi cred să salvăm vieţi.

Medicii de la maternitatea Elena Doamna, din Iaşi, au amânat cât au putut de mult naşterea.

Gabriel Marinescu, manager Maternitate Elena Doamna Iaşi: Un caz cu un grad de complexitate ridicat. Este vorba de o pacientă din judeţul Vaslui care a adus pe lume un nou născut cu vârsta gestaţională de 26 de săptămâni.

Bebeluşul, un băieţel, a fost internat la secţia de neonatologie a Maternităţii "Cuza Vodă", din Iaşi. Potrivit medicilor, sarcina nu a fost urmărită.

Prof. Dr. Diana Cimpoesu, medic coordonator SMURD: Fiind vorba de un prematur cu greutate de un kilogram, el trebuie transferat în incubator de smurd către maternitatea care îngrijește acești nou născuți.

Rezultatele analizelor vor arata dacă este sau nu şi el infectat cu coronavirus. Mama sa va rămâne sub observaţie la cealalta maternitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Gravidă infectată cu coronavirus, operată de urgență la Iași