Antena Meniu Search
x

Video "Generația sub presiune. Greu de mic", o nouă serie de reportaje Observator despre ucigașul tăcut al copiilor din România, obezitatea

"Generația sub presiune. Greu de mic" cu Mădălina Iacob, despre ucigașul tăcut al copiilor din România – OBEZITATEA - începe luni, de la ora 19. Greu de înţeles, greu de vindecat, prea mici pentru o problemă mult prea mare. Observator demarează o nouă serie de reportaje privind obezitatea infantilă, una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică la nivel mondial.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 08.11.2021, 17:52

Vezi și

Zeci de mii de copii cu probleme de greutate îşi trăiesc copilăria pe cântar. E un fenomen care s-a accentuat periculos în ultimii ani şi despre care veţi afla mai multe începând de mâine la Observator. Greu de mic - este noua serie de reportaje despre problema cu care se confruntă mulţi copii şi părinţi - obezitatea infantilă. Colega noastră Mădălina Iacob a documentat în ultima vreme problema obezităţii infantile în România şi nu numai. 

Cât de mare este problema obezităţii la copii

Situaţia arată cam aşa: Unul din 4 copii are probleme de greutate, ceea ce însemană că peste 25% dintre copii sunt supraponderali sau obezi, iar când vorbim despre obezitate nu vorbim doar despre problema spectului fizic, nu vorbim despre partea estetică, vorbim despre o boală. Un copil obez poate ajunge şi are cele mai mari şanse, spun medicii, să fie un adult obez. 

Ce mănâncă este cel mai important factor când vine vorba de obezitatea la copii. Nu vorbim neapărat despre cantitate, pentru că medicii le fac un program stabilit în care sunt atenţi la ce le sunt incluse în meniu. Putem vorbi despre probleme chiar de la vârsta de trei ani, în ciuda faptului că ar putea părea poate prea devreme. Medicii specialişti avertizează că există posibilitatea unor factori genetici care pot duce la această problemă, la această boală a copiilor şi trebuie urmăriţi încă de mici. Aceasta se accentuează când copilul depăşeşte vârsta de 9-10 ani. Atunci medicii sesizează existenţa unor probleme destul de clare în  privinţa obezităţii.

Ce părere au părinţii şi ce măsuri pot fi luate pentru creşterea corectă a celor mici aflaţi din materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Greu de mic » "Generația sub presiune. Greu de mic", o nouă serie de reportaje Observator despre ucigașul tăcut al copiilor din România, obezitatea