Antena Meniu Search
x

Video I-ar fi dat 3.000 de euro mită medicului Tesloianu, care i-a montat 4 dispozitive diferite. Dumitru a murit de ziua fetiţei sale, cu soţia gravidă în 7 luni

Audieri maraton în cazul stimulatoarelor cardiace implantate de medicul Tesloianu. O echipă de anchetatori de la Bucureşti a mers la Iaşi, iar 20 de pacienţi au dat declaraţii ore în şir. Soţia unui pacient care a murit anul trecut povesteşte că medicul i-ar fi cerut mită 3.000 de euro pentru un dispozitiv adus din Cehia.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.03.2023, 19:27

Vezi și

Iuliana, soţia pacientului decedat: El simţea că ultimul nu a fost ce trebuia, parcă din ce în ce mai rău se simţea. Dumnezeu îi mare şi poate se face dreptate. Au rămas copiii fără tată. Şi îmi e tare greu.

Este mărturia unei soţii îngenunchiate de durere care a venit astăzi să dea declaraţii în faţa anchetatorilor. Şi-a pierdut soţul în floarea vârstei anul trecut, după ce medicul Tesloianu i-a montat patru dispozitive medicale diferite. I-ar fi promis că unul dintre ele vine din Cehia, dar costă.

Iuliana, soţia pacientului decedat: 3.000 de euro. I-au spus că ceasul ăla trebuie să-l aducă din Cehia, dar eu nu cred. I-a pus prima dată unul, apoi după două zile i l-a schimbat. De patru ori, să-l taie în acelaşi loc. Bătaie de joc!

Dumitru a murit chiar de ziua fetiţei sale

Pe acelaşi subiect

Disperată, familia s-a împrumutat la rude şi a plătit. Doar că aparatul nu a funcţionat niciodată, acuză soţia. Dumitru avea 37 de ani când s-a stins, chiar de ziua fiicei sale de şapte ani. Soţia era însărcinată cu al treilea copil.

Iuliana, soţia pacientului decedat: După două luni de când a murit, s-a născut băiatul. Am fetiţa de doi ani îl ştie, dar nu atât de bine.

O altă victimă a medicului Tesloianu trăieşte cu teama că ar putea muri în orice secundă.

"Cine ştie de câţi ani l-am purtat, au şi ele o garanţie. Poate mâine, poimâine se încheie misiunea şi poate mi-o închei şi eu.''

În urmă cu trei ani, bărbatul de 74 de ani a ajuns pe mâinile cardiologului. Spera că problemele de sănătate vor lua sfârşit.

Ionel, pacientul doctorului Tesloianu: Şi când mi-a spus că îmi pune la inimă, am stat pe gânduri. Am stat o noapte în spital după operaţie, apoi a doua zi m-au externat. Când am plecat le-am spus doamnă, dar tot am palpitaţii. Doar că palpitaţiile au continuat. Iar acum, de când ştie că ar putea avea la inimă un dispozitiv de la un cadavru, se simte şi mai rău.

Potrivit anchetatorilor, cel puţin 238 de persoane ar fi primit astfel de aparate pentru inimă care ar fi fost recuperate de pe cadavre. Şi alte două persoane şi-ar fi pierdut viaţa din cauza acestora. Astăzi, 20 de oameni au ajuns în patru locaţii diferite la audieri, vorbim atât despre pacienţi cât şi despre aparţinători ai celor decedaţi.

Ancheta se extinde tot mai mult. Procurorii continuă să descopere noi complici ai medicului: fostul manager al celui mai mare spital din Moldova, un şef de clinică din Iaşi şi un cardiolog din Braşov sunt acum urmăriţi penal în dosar. Ei ar fi girat reţeaua aparatelor prelevate de la cadavre şi s-ar fi ocupat ca nimeni să nu afle ce se întâmplă cu adevărat pe masa de operaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » I-ar fi dat 3.000 de euro mită medicului Tesloianu, care i-a montat 4 dispozitive diferite. Dumitru a murit de ziua fetiţei sale, cu soţia gravidă în 7 luni