Antena Meniu Search
x

Video Noi audieri în cazul stimulatoarelor cardiace refolosite. Plângere penală pentru Rafila deoarece nu l-a demis pe directorul Spitalului Spiridon

Continuă audierile în cazul Tesloianu, cardiologul care monta pacienţilor defibrilatoare şi stimulatoare cardiace luate de pe cadavre. Între timp, ministrul Sănătăţii s-a ales cu o plângere penală pentru că nu l-a demis pe directorul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, în urma întregului scandal. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.03.2023, 14:55

Vezi și

"Vorbim, se pare, de zeci de persoane care au fost chemate astăzi la audieri. Acestea au loc aici, la Parchetul Militar, cât și la IPJ Iași. Încă de la primele ore ale dimineții, anchetatorii de la București au stat la discuții cu martorii, în special cu pacienți care au primit astfel de defibrilatoare care au fost recuperate de pe cadavre și sterilizate. Cei mai mulți au fost întrebați dacă li s-a cerut sau au oferit mită medicilor care i-au operat și detalii despre contextul în care s-au ales cu astfel de aparate pentru a vedea dacă sunt implicate și alte persoane în acest sistem pe care îl crease doctorul Tesloianu la secția de cardiologie de la Spital Sfântul Spiridon din Iași.

Sunt așteptate și alte persoane la audieri, surse din anchetă vorbesc despre mai mulți medici care ar urma să discute anchetatorii. Desigur, se discută și despre foști directori și manageri ai spitalului care să fie interogați în acest caz și asta deoarece sunt multe lucruri care au rămas de lămurit, mai ales după ce au fost făcute publice acele documente care arată că încă din 2018 se anunțase chiar de către doctorul Tesloianu și managerul din acel moment al spitalului că se folosesc alte aparate deși Casa de Asigurări de Sănătate susține că întotdeauna au existat fonduri suficiente pentru ca toți pacienții să primească aparate noi. Vă reamintesc, perchezițiile au avut loc în urmă cu aproape 3 săptămâni la secția de cardiologie. 238 persoane s-ar fi ales cu aparate recuperate de pe cadavre", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Noi audieri în cazul stimulatoarelor cardiace refolosite. Plângere penală pentru Rafila deoarece nu l-a demis pe directorul Spitalului Spiridon