Antena Meniu Search
x

Video Ieri trotuar, azi parcare. Un nou coşmar pentru bucureşteni: oamenii, nevoiţi să parcheze chiar şi la sute de metri distanţă de case

Trotuarele şi benzile de circulaţie transformate în parcare cu plată îi obligă pe bucureşteni să-şi lase maşinile care pe unde apucă. Oamenii s-au trezit aproape peste noapte că trebuie să parcheze la sute de metri distanţă de casă, pentru că toate locurile obişnuite sunt mereu ocupate.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 11.07.2021, 20:28

Vezi și

Bucureşti, sectorul 1. Banda pe care riveranii îşi lăsau până acum maşinile a fost transformată de Compania Municipală de Parking în parcare cu plată. Cristian locuieşte de 30 de ani pe strada Polonă. Locul pe care parca de obicei este acum mereu ocupat de altcineva.

"Vor să scoată banifără să se gândească că riveranii vor avea foarte mult de suferit. Am fost la primărie şi mi s-a zis că trebuie să plătesc 100 de lei pe lună. Mi se pare absurd. Plăteşti mai mult decât plăteşte un locatar la bloc o parcare de 350 de lei pe an", a declarat Cristian Geană, care locuieşte pe strada Polonă de 30 de ani.

Cu tarif pe oră, sumele sunt şi mai mari. De o lună, parcarea de pe strada polona a devenit cu plata iar tarifele pot fi achitate direct prin aplicaţie. Dacă vă lăsati masina aici o ora veti plati aproape 6 lei iar pentru o zi, mai bine de 40 de lei. Costurile cresc pe măsură ce vă lăsaţi mai mult autoturismul in această zonă. Iar dacă îl lăsaţi o lună, de exemplu, veti plăti aproape 600 de lei. Aceeaşi situaţie e pe multe alte străzi din Capitală.

"Strada este domeniu public pe care se circulă şi nu este parcare. Iar cei care opresc pe aceste locuri nici măcar nu plătesc", spune un alt şofer. "Sunt hotărâri de consiliu general care au hotărât ca în următoarea perioadă să fie deschise mai multe parcări publice cu plată în Bucureşti", a declarat Cristian Olaru, directorul unei companii de parking.

La doar câteva sute de metri distanţă, astfel de reguli nu există. La 300 de metri de strada Polonă, la cea mai apropiată sectie de poliţie, masinile sunt parcate direct pe trotuar. Sunt masini de politie dar si cele ale locuitorilor din zonă care au ocupat tot trotuarul. Aici nu se percepe nicio taxă de parcare. Începând cu luna martie, au fost impuse tarife pentru 48 de astfel de parcări noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ieri trotuar, azi parcare. Un nou coşmar pentru bucureşteni: oamenii, nevoiţi să parcheze chiar şi la sute de metri distanţă de case