Antena Meniu Search
x

Video IGSU va folosi tehnologie NASA în caz de cutremur. Un aparat special detectează semne vitale chiar și printr-un perete de beton de 10 metri

În curând, tehnologia NASA ne-ar putea salva din situaţiile limită. Roboţii folosiţi în misiunile de căutare de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ar putea fi îmbunătăţiţi cu dispozitive folosite de NASA în spaţiu. Noua tehnică, care poate detecta semne de viaţă pe planete îndepărtate, va uşura eforturile salvatorilor.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 24.05.2024 , 14:48

Aceasta tehnologie este creată și dezvoltată împreună cu specialiștii de la NASA. Kitul este folosit pentru adaptarea tehnicilor militare în situațiile de urgență și misiunile de salvare.

Este de mici dimensiuni, poate fi folosit cu ușurință de salvatori, are un radar ce poate detecta pulsul persoanelor aflate sub dărâmături în cazul unui cutremur și se conectează prin Wi-Fi la o tabletă. Aparatul depistează semne vitale chiar și printr-un perete de beton armat de 10 metri și poate detecta în câmp deschis prezența umană până la o distanță de 60 de metri.

A fost folosit la misiunile de salvare din Turcia din 2023 și la cutremurul din Nepal din 2015, fiind adaptat pentru cei patru roboți din dotarea IGSU. Sistemul poate fi montat și pe drone, ceea ce îl face util în cadrul armatei.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » IGSU va folosi tehnologie NASA în caz de cutremur. Un aparat special detectează semne vitale chiar și printr-un perete de beton de 10 metri