Antena Meniu Search
x

Video "Îl aşteptam să se întoarcă acasă, dar au venit doi poliţişti la uşă". Un bărbat din Slatina, şocat de sentinţa primită de şoferul care i-a omorât tatăl

Doi ani și jumătate de înschisoare cu suspendare - este pedeapsa blândă pe care a primit-o un șofer din Slatina care a curmat o viață. Circula cu viteză când a lovit în plin un bătrân care traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni și a lăsat în urmă o familie încremenita de durere. Decizia magistraților este a doua lovitură pe care o primesc acum fiul și soția celui ucis. Șocați de hotărârea dată de judecători, oamenii acuză instanța că a favorizat vinovatul.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 10.05.2022, 17:30

Vezi și

21 august 2021. Nea Minel, cum ii spuneau rudele și apropiații, plecase să își spele mașina în apropiere de casă. A vrut să treacă strada, să-şi ia o cafea, spun martorii de la spălătorie. Nu a mai apucat însă. Într-un moment nefast, bărbatul a fost spulberat pe trecere. "Îl aşteptam acasă să se întoarcă. Doi poliţişti au venit la uşă. Şi mama a răspuns la uşă, şocată bineînţeles de uniformă", a declarat Adrian Dabu, fiul victimei. Șoferul vinovat e cunoscut ca fiind un personaj cu influență în oraș. Soția și socrul său sunt polițiști, motiv pentru care martorii care au văzut accidentul s-au ferit să dea declaraţii.

Anchetatorii nu au găsit nici cea mai mică urmă de frânare

Rechizitoriul arată că şoferul ar fi circulat cu o viteză peste limita legală: aproape 70 de kilometri la oră. Măsurătorile făcute la faţa locului de experţi nu au identificat nici cea mai mică urmă de frânare. Grăbit şi neatent, şoferul a lovit în plin bărbatul aflat chiar pe trecerea de pietoni. Impactul a fost fatal. Șoferul circula cu dovadă, spun surse din anchetă. A primit pentru accident 2 ani și jumătate de închisoare, fără executare. În motivare, magistrații explică hotărârea prin faptul că cel vinovat provine dintr-o familie bună și are șanse de reabilitare. În plus, tot ei notează că avut o "atitudine autentică de regret". Reporterii Observator au încercat să obţină o reacţie din partea şoferului. "Păi ce să vorbesc eu doamnă cu dumneavoastră? Ce vreţi să vorbesc cu dumneavoastră?", a spus şoferul înainte de a închide telefonul.

"Atât eu cât şi familia suntem efectiv scandalizaţi. În timpul procesului a evocat nişte scuze copilăreşti. Că în ziua respectivă era soarele puternic, deşi s-a demonstrat că razele soarelui erau practic în spatele lui", a declarat Adrian Dabu, fiul victimei. Sentinţa nu este una definitivă, aşa că familia a făcut deja apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Îl aşteptam să se întoarcă acasă, dar au venit doi poliţişti la uşă". Un bărbat din Slatina, şocat de sentinţa primită de şoferul care i-a omorât tatăl