Antena Meniu Search
x

Foto “Îmi spunea mereu că Maia va fi Hachiko a lui”. Un câine Akita din Carei a rămas fidel stăpânului său chiar şi după moarte. Îl aşteaptă la mormânt să se întoarcă

Fidelitate, prietenie şi credinţă chiar şi dincolo de moarte. Maia, o căţeluşă din rasa Akita din Carei, demonstrează încă o dată că legătura dintre om şi animalul său este una care nu va fi ruptă niciodată.

de Monica Palade

la 21.04.2023, 10:41

Părintele vicar foraneu de Carei, Radu Filip, a luat-o pe Maia, în vârstă de un an şi jumătate, în urmă cu ceva timp. Spunea adesea că patrupedul va fi Hachiko al lui, simbolul celui mai fidel căţel, care şi-a aşteptat stăpânul mort aproape 10 ani. Părintele nu a bănuit nicio clipă că destinul său se va curma atât de brusc, iar animalul îşi va lua rolul în serios.

Din luna decembrie de când părintele a murit, Maia îl aşteaptă cu fidelitate să se întoarcă la ea, chiar la momântul părintelui, aflat în curtea bisericii pe care a ctitorit-o. Nu ştie că în această lume nu se vor mai întâlni niciodată.

”Părintele Radu Filip a fost foarte atașat de Maia, care la rândul său își iubea nespus de mult stăpânul. Parohia a devenit casa sa. Decesul tragic al părintelui Radu Filip a afectat-o pe Maia, care își petrece foarte mult timp culcată pe mormântul stăpânului său, așteptând parcă să revină la ea. Nimic nu o mai interesa, parcă își pierduse pofta de viață. Atât eu, familia mea cât și credincioșii am fost foarte îngrijorați de soarta cățelușei Maia. Fetițele mele au petrecut foarte mult timp cu ea și am observat că, încet- încet, devine interesată de ceea ce se întâmplă în jurul său. Maia s-a atașat acum de copii. În fiecare zi îi așteaptă lângă gard în timp ce aceștia merg spre casă de la Liceul Teoretic, afla în vecinătate. Însă, în momentele de liniște, vine și se așează pe mormântul fostului său stăpân, părintele Radu Filip”, a declarat părintele protopopul Lucian Cociorva, noul paroh al bisericii ”Sfântul Apostol Andrei” din Carei, pentru Opinie de Carei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » “Îmi spunea mereu că Maia va fi Hachiko a lui”. Un câine Akita din Carei a rămas fidel stăpânului său chiar şi după moarte. Îl aşteaptă la mormânt să se întoarcă