Antena Meniu Search
x

Video "Îmi vine să plâng. După 2 zile de stat la poartă, nu se mai primesc dosare". Scandalul grădiniţelor de vară continuă: părinţii vor să meargă în instanţă

Scandalul grădiniţelor de vară continuă. După o zi şi o noapte de aşteptare, părinţii din Sectorul 3 s-au aşezat din nou la rând pentru că au aflat că ar mai fi locuri disponibile. Listele s-au închis însă după câteva ore. S-a mers pe criteriul primul venit, primul servit. Iar părinţii, rămaşi fără soluţii, sunt, decişi să dea instituţia în judecată. Ministerul Educaţiei ar vrea ca înscrierile să se poată face online. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.06.2023, 20:16

Vezi și

La prima oră, grădiniţa 88 din Capitală a anunţat că mai are 99 de locuri libere pentru programul de vară. Cu o zi şi o noapte înainte, sute de părinţi au stat la coadă ca să îşi înscrie copiii. "Îmi vine să plâng, după 2 zile de stat in picioare pe la portile instituţiei, s-a tras linie, nu se mai primesc dosare. Bataie de joc, să stai in soare, să lipsesti de la serviciu, să te învoiesti", spune Mirabela, părinte. Criteriul "primul venit, primul servit" e trecut în metodologia de la poarta şcolii. Asta i-a indignat cel mai tare pe părinţi.

În tot Bucurestiul sunt deschise 51 de gradinite

"Nu, daca ma intrebati pe mine, nu mi se pare normal acest criteriu. În urma discutiilor cu primaria Sectorului 3, am obtinut promisiunea suplimentarii locurilor. Toti cei care au ramas neinscrisi aici vor avea o solutie", a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. După ce a văzut imaginile haosului, ministrul Educaţiei a cerut rezolvarea înscrierilor în toată ţara. "Am trimis astăzi o nota in teritoriu pentru a suplimenta numarul de locuri pe perioada verii. Ne dorim ca toate aceste procese de inscriere sa se poata realiza online", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

În tot Bucurestiul sunt deschise 51 de gradinite. Sectorul 1 se laudă cu cele mai multe, 15 la numar, in timp ce sectoarele 2 si 4 sunt la coada clasamentului cu cate 4 unitati deschise. Sectorul 6 are 13 gradinite deschise pe parcursul verii, iar sectoarele 2 si 5 au cate 6, respectiv 9 gradinite deschise. Atentie, insa, programul este unul specific. Fie in luna iulie, fie in luna august. Altfel, pentru cine n-are bunici aproape, alternativa rămâne sistemul privat. Costă peste 700 de lei pe săptămână, iar activităţile includ şi tabere tematice pentru copii.

"Avem activitati culinare in care copiii sunt bucatari, dezvoltam spiritul antreprenorial, avem vizite in afara scolii, centre culturale, in padure", a declarat Ioana Barbu, consilier la şcoală privată. Grădiniţele de vară îşi deschid porţile de luni, 3 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Îmi vine să plâng. După 2 zile de stat la poartă, nu se mai primesc dosare". Scandalul grădiniţelor de vară continuă: părinţii vor să meargă în instanţă