Antena Meniu Search
x

Video Încă un sucevean și-a pierdut viața la mare. Tânărul de 25 de ani a murit înecat la Costinești

Tragedii în lanț, pe litoral. După ce, ieri, doi turiști și un salvamar s-au înecat în Marea Neagră, astăzi, un alt tânăr a fost scos inconșient din apă. Din păcate, manevrele de resuscitare au fost în zadar.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.08.2022, 11:40

Vezi și

Marea face o nouă victimă. În această dimineață, un tânăr de 25 de ani, din Sucevea, s-a înecat la Costineşti, fiind scos inconştient din mare de către turişti. Medicii chemați la fața locului au încercat să-l resusciteze zeci de minute, însă, în ciuda eforturilor depuse, băiatul nu a mai putut fi salvat. 

Tragedia vine la 24 de ore după ce un alt sucevean a pierit în valurile mari din Marea Neagră. Tânărul de 23 de ani a fost luat de ape și a murit înecat.

Doi turiști și un salvamar s-au înecat luni în Marea Neagră

Luni, trei oameni s-au înecat pe litoral.

Pe acelaşi subiect

Un ieșean de 23 de ani din Suceava, un tânăr de 28 ani din Ialomița și un salvamar de 48 ani din Dâmbovița. Alți turişti care s-au aventurat în larg, în ciuda steagurilor roşii arborate pe plaje, au fost scoşi din valurile mării şi salvaţi de la înec, unii dintre ei chiar în ultimul moment.

„Nu vă puneți viața în pericol! Trei persoane decedate, în mare, în doar câteva ore! Salvamarii au arborat, încă de ieri (duminică - n.r.), steagul roșu, ceea ce înseamnă că scăldatul este interzis din cauza valurilor mari și curenților puternici! Marea și-a luat, azi, tributul: trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru au fost scoase din valuri de turiști și de salvamari și au primit îngrijiri medicale de la echipajele noastre. Vă rugăm, respectați indicațiile salvamarilor! Nu intrați în mare dacă steagul roșu este arborat, indiferent cât de buni înotători considerați că sunteți”, a transmis ISU Constanța.

Sfaturi pentru prevenirea cazurilor de înec

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au oferit câteva sfaturi pentru prevenirea cazurilor de înec.

„Respectați câteva reguli minime pentru propria voastră siguranță și a celor dragi vouă. Nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine. Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului. Respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie.

Evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte. Evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente. Nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare. Nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă”, arată ISU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Încă un sucevean și-a pierdut viața la mare. Tânărul de 25 de ani a murit înecat la Costinești