Antena Meniu Search
x

Incendiul masiv de la groapa de gunoi de lângă Cluj nu a fost stins. Au trecut 21 de ore de la primele flăcări

Un munte de gunoaie arde de 16 ore lângă Cluj-Napoca. Pompierii luptă de aseară cu focul care se întinde pe mii de metri pătraţi.

Vezi și

Un munte de gunoaie arde de 16 ore lângă Cluj-Napoca. Pompierii luptă de aseară cu focul care se întinde pe mii de metri pătraţi. E o luptă inegală, pentru că tonele de deşeuri ard pe dedesubt şi apa nu ajunge la ele.

Incendiul uriaş a izbucnit aseară, la ora 21, iar vântul a făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune.

Peste 30 de pompieri au înfruntat flăcările înarmaţi cu furtunuri. A fost o luptă grea. Hidranţii sunt la un kilometru distanţă şi nu au destulă presiune.  

Autorităţile spun că nu este niciun pericol pentru locuitori.

Groapa de gunoi funcţionează provizoriu după ce vechea groapă a oraşului a fost declarată neconformă. Iar depozitul de deşeuri riscă să se umple. Au mai fost incendii şi în trecut şi există suspiciuni că focul a fost pus intenţionat pentru a mai scăpa din gunoaie. Acum câteva zile, chiar ministrul mediului a fost în control acolo şi a sesizat neregulile.

Rampa temporară de gunoi de la Pata Rât are o suprafaţa de 5.000 de metri pătraţi. Acolo sunt depozitate 13 tone de deşeuri menajere, adunate din Cluj-Napoca şi 25 de comune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Incendiul masiv de la groapa de gunoi de lângă Cluj nu a fost stins. Au trecut 21 de ore de la primele flăcări