Antena Meniu Search
x

Incident deasupra Mediteranei. Mai multe aeronave ruseşti au provocat un avion al marinei SUA: "S-au apropiat extrem de mult"

O aeronavă a marinei americane a fost implicată într-un incident deasupra Mediteranei după ce mai multe avioane militare ruseşti s-au apropiat "extrem de mult" de aceasta, informează CNN.

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 22:09

Incident deasupra Mediteranei. Mai multe aeronave ruseşti au provocat un avion al marinei SUA: "S-au apropiat extrem de mult"
- Flickr / Ian Abbott

Potrivit surselor CNN, manevrele rușilor au fost "nesigure și neprofesioniste". "Le-am transmis ruşilor prin intermediul canalelor oficiale de comunicare îngrijorările noastre", a transmit Mike Kafka, purtător de cuvând al Pentagonului.

Oficialii americani au precizat că există imagini video ale incidentului, însă administrația Biden nu a recunoscut încă public niciunul dintre detaliile transmise "pe surse".

Nu este neobișnuit ca aeronavele rusești să se apropie de avioanele militare americane, dar majoritatea interacțiunilor sunt considerate sigure și profesionale de către SUA.

CNN a mai raportat că avioanele militare americane au escortat marți un avion de marfă și avioane militare rusești într-o zonă de excludere aeriană din estul Siriei, în condițiile în care rușii nu au notificat în prealabil zborurile lor, potrivit altor oficiali americani.

Oficialii americani continuă să avertizeze că aceste "întâlniri nesigure" ar putea duce la un incident militar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Incident deasupra Mediteranei. Mai multe aeronave ruseşti au provocat un avion al marinei SUA: "S-au apropiat extrem de mult"