Antena Meniu Search
x

Incidentul cu trenul care a ratat Gara Bârlad nu a fost elucidat

Zeci de călători aflaţi pe peronul gării din Bârlad au rămas muţi de uimire, în clipa în care au văzut cum trenul pe care-l aşteptau trece pe lângă ei, în mare viteză, fără nicio intenţie să oprească! S-a oprit abia după o jumătate de kilometru, fapt care i-a pus pe oameni pe gânduri.

Vezi și

Zeci de călători aflaţi pe peronul gării din Bârlad au rămas muţi de uimire, în clipa în care au văzut cum trenul pe care-l aşteptau trece pe lângă ei, în mare viteză, fără nicio intenţie să oprească! S-a oprit abia după o jumătate de kilometru, fapt care i-a pus pe oameni pe gânduri. Ce-i drept, nici CFR Călători nu i-a lămurit dacă a fost vorba despre o eroare tehnică sau una umană.

În toate staţiile ar fi trebuit să oprească şi trenul interregio 1661 care circula pe ruta Bucureşti Nord - Iaşi. Numai că, în gara din Bârlad, trenul a trecut în viteză prin faţa călătorilor, care au rămas înmărmuriţi pe peron. Şi nu a mai oprit decât după ce a ieşit din gară. 

Inițial, oamenii au crezut că trenul nu a oprit pentru că a rămas fără frâne. Însă garnitura a fost imediat verificată şi nu s-a descoperit nicio defecţiune, aşa că a fost repusă în circulaţie. Acum, cea mai credibilă variantă ar fi că mecanicul ar fi ratat oprirea în gară... din neatenţie. 

Călătorii care aşteptau luni în gara din Bârlad sunt revoltaţi. 

Unii oameni se întreabă ce s-ar fi putut întâmpla dacă trenul ar fi ratat oprirea într-o gară mai mare.

"Călătorii nu au fost puşi în pericol", spune CFR, într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei. Compania anunţă că o comisie de cercetare va analiza cauzele care au condus la producerea incidentului feroviar din Gara Bârlad. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Incidentul cu trenul care a ratat Gara Bârlad nu a fost elucidat