Antena Meniu Search
x

Incidenţă de peste 5 la mie în Predeal şi Bran, după sărbători. Restricţii în judeţul Braşov

După valul de turişti din timpul sărbătorilor de iarnă, rata de infectare cu noul coronavirus a crescut simţitor în judeţul Braşov. În staţiunile Bran şi Predeal, incidenţa cazurilor depăşeşte cinci la mia de locuitori. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a adoptat luni o hotărâre prin care instituie restricţiile care au ca rol prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 16:12

- Observator

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a adoptat luni o hotărâre prin care instituie restricţiile care au ca rol prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 prevăzute în Hotărârea de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă. Restricţiile intră în vigoare de marţi, de la ora 0:00, în localităţile Şercaia, Bran, Predeal, Fundata, Hărman, Codlea şi Prejmer. La Bran şi Predeal, incidenţa cazurilor depăşeşte cinci la mia de locuitori.

Incidenţa COVID, în creştere în judeţul Braşov

Conform datelor oficiale, în trei localităţi ale judeţului Braşov incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 5 la 1000 de locuitori. Cea mai mare rată de infectare calculată pentru ultimele 14 zile este, la nivel judeţean, în comuna Şercaia (5,71 cazuri de îmbolnăvire/1000 de locuitori) urmată de staţiunile Bran (de 5,27 infecţii/1000 de locuitori) şi Predeal (5,01 cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 la 1000 de locuitori).

Restricţii au fost impuse, prin hotărâre a CJSU Braşov şi în localităţile Fundata, Hărman, Codlea şi Prejmer, unde numărul infecţiilor a crescut. În municipiul Braşov, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este 3,29 la o mie de locuitori, conform datelor publicate luni de Direcţia de Sănătate Publică, scrie news.ro.

La nivel judeţean, Braşovul raportează, luni, o rată de infectare de 2,31 la o mie de locuitori, una dintre cele mai ridicate la nivel naţional după judeţul Cluj şi municipiul Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Incidenţă de peste 5 la mie în Predeal şi Bran, după sărbători. Restricţii în judeţul Braşov