Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Individul care s-a urcat pe metrou venise pregătit cu scara la el. Metrorex vrea să schimbe regulile de acces

Incident şocant şi imagini nemaivăzute la metrou, într-una dintre cele mai aglomerate staţii. Un individ s-a urcat pe tren, a început să urle haotic şi s-a luptat cu poliţistul care încerca să îl dea jos, în timp ce sute de călători priveau speriaţi. Compania de metrou nu are un plan de acţiune în asemenea situaţii, deşi plăteşte pentru pază zeci de milioane de lei pe an. 

de Cristina Filip

la 09.08.2024 , 19:39

Scenele uluitoare au fost filmate de călători în staţia Piaţa Victoriei 2. Oamenii s-au speriat. Nu ştiau dacă individul de pe vagon avea de gând să îi atace sau să îşi facă singur rău. 

Când a văzut poliţiştii, bărbatul a scos două extinctoare din bagaj şi a început să pulverizeze peste tot. Un agent l-a dat jos cu forţa de pe tren. 

Bărbatul venise pregătit cu o scară

Vezi și

Poliţiştii au aflat că individul a coborât în staţie cu o scară şi a aşteptat liniştit metroul. Când a tras la peron trenul, s-a urcat rapid pe primul vagon şi a început scandalul. Acum este internat la spitalul de psihiatrie, unde medicii îl supun unor investigaţii complexe pentru a stabili dacă are discernământ. Incidentul reprezintă, însă, un semnal de alarmă legat de siguranţa pasagerilor. 

Pe acelaşi subiect

În urma incidentului angajaţii Metrorex propun schimbarea regulilor privind accesul cu bagaje în aşa fel încât călătorii să nu mai poată intra la metrou cu obiecte periculoase sau care pot fi folosite la comiterea de infracţiuni.

Individul a intrat în staţie cu o scară şi o geantă voluminoasă, fără să fie oprit de controlorul de acces sau de cei doi agenţi de pază de la Piaţa Victoriei. 

"Nici nu există procedură la ce s-a întâmplat aseară. Nimeni nu a luat în calcul ca un calător, un individ, să vină să îşi aşeze scara pe tren, să urce pe tren", spune Marian Artimon - lider de sindicat la Metrorex.

Metrorex a semnat un contract pe trei ani, în valoare de aproape 200 de milioane de lei, cu o companie de pază care are obligaţia să asigure supravegherea trenurilor şi a staţiilor.

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Individul care s-a urcat pe metrou venise pregătit cu scara la el. Metrorex vrea să schimbe regulile de acces