Antena Meniu Search
x

Video Înghesuială pe Platoul Bucegilor. Mii de turiști au urcat să vadă dacă apare piramida magică. Unii au rămas blocați și au chemat Salvamontul

Sfinxul şi Babele din Bucegi s-au mutat în alt judeţ. Pe hârtie, evident. Unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale din ţară nu mai aparţin de judeţul Prahova, ci de Dâmboviţa. 

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 14:46

Vezi și

Este decizia instanţei, după un proces deschis în urmă cu mai bine de 6 ani între cele două judeţe. Anunţul a fost făcut ieri de Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, pe platformele de socializare. Dar decizia instanţei nu este încă definitivă. 

Ziua nu a fost aleasă întâmplător. Data de 28 noiembrie este considerată a fi sfântă în Bucegi şi adună turişti din toată lumea. Legenda spune că în acestă zi specială din an, umbra sfinxului creează la apus o piramidă magică. 

Odată cu închiderea instalaţiilor de transport pe cablu şi lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele - Peştera astfel încât s-a circulat foarte bine şi în condiţii de siguranţă.

”Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenţii de salvare, cu un număr de şase persoane implicate. Echipa de intervenţie a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizată”, precizează reprezentanţii Salvamont Dâmboviţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Înghesuială pe Platoul Bucegilor. Mii de turiști au urcat să vadă dacă apare piramida magică. Unii au rămas blocați și au chemat Salvamontul