Antena Meniu Search
x

Video Inițiativa Open Girona, o soluţie digitală pentru reluarea petrecerilor în cluburile şi restaurantele din Spania

Cluberii euforici au revenit pe ringul de dans, în timp ce Spania încearcă să fenteze digital pandemia COVID-19. Măștile faciale obligatorii nu au putut ascunde încântarea, în timp ce clubberii din orașul spaniol Girona au dansat pe ritmurile puternice ale muzicii house puse de un DJ live.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 02.05.2021, 15:55

Un experiment digital le oferă locuitorilor din Girona ocazia să se distreze ca inainte de pandemie - Profi Media

Iniţiativa Open Girona

Pentru prima dată în opt luni, Girona și-a recuperat o parte din viața de noapte în acest sfârșit de săptămână, datorită unui program pilot digital, pe care autoritățile speră că îl pot folosi să permită socializarea fără a răspândi coronavirusul, scrie Reuters.

Încă din octombrie, anul trecut, concertele au fost interzise în regiunea de nord-est a Cataloniei, în timp ce restaurantele și barurile erau obligate să se închidă la interior, din decembrie. Dar, în cadrul unui plan de reînviat sectorul ospitalității, rezidenții din Girona ar putea să obțină un abonament digital care să le permită să meargă la un concert sau să ia masa la cinci restaurante din oraş.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru aceasta, ei trebuie să descarce o aplicație pe telefoanele lor mobile, să facă un test antigen COVID-19 şi să arate un test PCR negativ sau dovada că au avut deja coronavirus. Aproximativ 250 de persoane au cumpărat TOATE biletele pentru seara de sâmbătă în doar 20 de minute.

"Mi se pare grozav, pentru că toate acestea ne afectează mental. S-ar putea să fim bine fizic, dar nu psihologic, așa că cred că acest gen de activități, controlate și cu măsuri de securitate, sunt grozave", a spus Susana Bergaz, 26 de ani, lucrătoare la o din fabrică din Girona. Celor cinci restaurante care au luat parte la iniţiativă li s-a permis să funcționeze la o capacitate de 80%. Abonamentul este valabil până la 36 de ore și costă între 2,50 euro și 8,50 euro.

"Inițiativa Open Girona este un proiect care își propune să testeze un model digital de permis, pentru a redeschide Girona într-un mod sigur și controlat”, au declarat duminică organizatorii Blockchain Center din Catalonia, un organism public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Inițiativa Open Girona, o soluţie digitală pentru reluarea petrecerilor în cluburile şi restaurantele din Spania