Antena Meniu Search
x

Video Intervenție dificilă pentru pompierii tulceni. Zeci de hectare de vegetație, mistuite de un incendiu care a durat peste 4 ore

Aproape 20 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată au fost distruse într-un incendiu violent în apropiere de satul Băltenii de Sus, judeţul Tulcea. La faţa locului pompierii au intervenit de urgenţă cu două autospeciale. Din cauza canalelor de irigaţie, dar şi a terenului noroios, intervenţia a fost extrem de dificilă, aşa că focul a fost lichidat abia după patru ore. Cel mai probabil, focul a fost pus intenţionat pentru a curăţa terenul de vegetaţia uscată. 

de Redactia Observator

la 13.05.2023, 11:49

Vezi și

Aproximativ 20 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată au ars, vineri după-amiază, în apropiere de satul Băltenii de Sus, într-un incendiu cauzat cel mai probabil de utilizarea focului în spaţii deschise, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit două echipaje de pompieri cu 11 subofiţeri, suprafaţa afectată fiind limitată la aria în care se manifesta în momentul începerii acţiunii de stingere a flăcărilor, circa 20 de hectare.

"Din cauza terenului mlăştinos, a lacurilor din zonă şi a canalelor de irigaţie, dar şi a suprafeţei întinse pe care se manifestau focarele, intervenţia pentru stingerea incendiului a fost una dificilă, iar la aproximativ patru ore de la primirea apelului, incendiul a fost lichidat", se arată în anunţul ISU Delta.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spaţii deschise, potrivit sursei citate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » Intervenție dificilă pentru pompierii tulceni. Zeci de hectare de vegetație, mistuite de un incendiu care a durat peste 4 ore