Antena Meniu Search
x

Inundații într-o localitate din Mureș. Cel puțin 17 gospodării afectate în urma ploilor din ultima perioadă

Mai multe gospodării din localitatea Tăureni, judeţul Mureş, au fost inundate, duminică. Nivelul apei din lacul piscicol din localitate a crescut, în urma ploilor abundente din ultima perioadă, depăşind digul de protecţie.

de Redactia Observator

la 09.04.2023, 15:21

Cel puțin 17 gospodării afectate în urma ploilor din ultima perioadă în Mureş - ISU Mureş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Horea" al judeţului Mureş informează că intervine cu 23 de pompieri militari şi cu echipamente speciale pentru evacuarea apei care a inundat 17 gospodării din comuna Tăureni, după ce nivelul lacurilor piscicole a depăşit digul de protecţie.

"Pompierii mureşeni intervin în aceste momente în localitatea Tăureni, pentru evacuarea apei care a pătruns în 17 gospodării, ca urmare a creşterii nivelului lacurilor piscicole şi depăşirii nivelului digului de protecţie în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă. La faţa locului acţionează două dispozitive de pompare de mare capacitate, cu două motopompe, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi un UTV, încadrate de 23 pompieri militari. Nu s-au înregistrat victime şi nu se impune evacuarea populaţiei din zona afectată", a precizat, duminică, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, sergent major Georgiana Oltean, potrivit Agerpres.

Comuna Tăureni are pe teritoriul său mai multe lacuri piscicole, cu o suprafaţă totală de 156 de hectare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Inundații într-o localitate din Mureș. Cel puțin 17 gospodării afectate în urma ploilor din ultima perioadă